10-04-16

Woning ingestort Tielt

Op 8 april 2016 iets over 16 u 30 werd de brandweer van Tielt opgeroepen naar Schuiferskapelle voor een huis die gedeeltelijk ingestort was. De woning was men bezig met renoveren of de restauratie iets te maken heeft met het instorten van de woning is op dit moment nog niet bekend. Experts werden aangesteld om de vaststellingen te doen. De eigenaars van het huis waren op dat moment op reis.
Toen de brandweer terplaatse kwam zette men de doorgang af voor alle verkeer. Eandis kwam terplaatse om de elektriciteit af te sluiten eveneens De Watergroep om het water af te sluiten. Depannage dienst Verheye uit Oostrozebeke kwam terplaatse om de voertuigen die voor de woning stonden te verplaatsen. In het pand was op het moment van de instorting niemand aanwezig.
In de aangebouwde veranda stond een Masareti, deze werd door de brandweer uit de woning bevrijd. Daarna kwam de firma Damman om de muur en het dak van de woning gecontroleerd af te breken. De sneldienst van Stad Tielt kwam hekkens brengen om rond de woning te plaatsen.

Sterkte aan de getroffen familie!

12961177_832381143572052_4854523496154552775_o.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-16

Ook de brandweer loopt DVV Antwerp 10 Miles

Ook de brandweer loopt DVV Antwerp 10 Miles

09.04.2016 | Philippe Crols

 
 

Ongeveer 40.000 deelnemers starten zondag op Linkeroever. Het merendeel loopt de DVV Antwerp 10 Miles. Zoals Tom Lepoutre en zijn collega's. Die doen dat wel op een speciale manier.

Habitués van de DVV Antwerp 10 Miles hebben ze de voorbije jaren misschien al eens gezien: brandweermannen die in uniform de wedstrijd afleggen. Ook voor deze editie tekenen Tom Lepoutre en enkele collega's van de Antwerpse brandweer present.

Hun deelname gaat veel verder dan 'zomaar lopen in uniform'. Op enkele plaatsen langs het parcours zullen ze een blusopstelling ontplooien en toeschouwers (en lopers natuurlijk) een demo geven van een 3D-koeling-blussing. Bij goed weer - en daar ziet het wel naar uit - kunnen ze ook voor verfrissende waternevel zorgen.

De Antwerpse brandweerdelegatie wil met deze actie het Kinderbrandwondenfonds steunen. Ze zullen starten in wave 1 en aankomen met de mensen uit wave 3.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kathaai

Weeral een mooie strandvondst opgeraapt. Het eikapsel van de kathaai
De kathaai heeft grijsbruine rug en flanken met grote, ronde, zwarte en witte vlekken en de buik is vuilwit.
De levenswijze is dezelfde als de hondshaai. De kathaai voedt zich voornamelijk met kreeftachtigen en inktvissen. De soort wordt groter dan de hondshaai en prefereert rotsachtige bodems. Hij kan in de Middellandse Zee tot op vierhonderd meter diepte voorkomen. De eikapsels van kathaaien worden zelden langs onze kust aangetroffen.
De kathaai is groter dan de hondshaai, hij meet 165 cm.
Zijn verspreidingsgebied is de Noordoost-Atlantische Oceaan en de Noordzee. Langs de Belgische/Nederlandse kust zeldzaam.

13.jpg

kathaai.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweerman afgevoerd naar ziekenhuis na bedrijfsbrand in IVC in Avelgem

Brandweerman afgevoerd naar ziekenhuis na bedrijfsbrand in IVC in Avelgem

08/04/16 om 19:57 - Bijgewerkt om 20:51

Brandweerploegen van Avelgem, Anzegem en Zwevegem repten zich naar het vinylproducerend bedrijf.

Brandweerman afgevoerd naar ziekenhuis na bedrijfsbrand in IVC in Avelgem

Bij de brand in IVC te Avelgem raakte één iemand gewond. Rond 19.30 uur raakte een brandweerman onwel, waarschijnlijk door de rook en de warmte. Onder begeleiding van een MUG-team, die ter plaatse de eerste zorgen toediende, werd de brandweerman afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ondertussen bleek dat de brand nog steeds verder woedde. Via het buizensysteem kon het vuur zich ook snel verspreiden. Naar verluidt stonden enkele van die buizen zelfs roodgloeiend. Er werden bijkomende tankwagens gestuurd en een extra blusleiding aangelegd. De spuitgasten zijn er nog enkele uren aan het werk.

De brand brak vrijdagavond uit, even voor 17 uur, in de Nijverheidslaan. Volgens een werknemer brandde het in de afdeling 'naverbranding'. Daar was brand ontstaan in een buizenstelsel. De fabriekshal was ook helemaal in rook gehuld, wat het blussen uiteraard bemoeilijkte. Wel was er geen sprake van uitslaande brand, maar kwam de rook uit twee schouwen.

In de getroffen afdeling werken geen mensen, zodat er daar gelukkig ook geen gewonden vielen. Wel werden de zowat 20 arbeiders die elders aan de slag waren, allen tijdelijk geëvacueerd.

(GVH)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Wagen betrokken bij twee verkeersongevallen, bestuurder lichtgewond

Wagen betrokken bij twee verkeersongevallen, bestuurder lichtgewond

09/04/16 om 08:23 - Bijgewerkt om 12:59

Op de E40 richting Kust gebeurde vrijdagavond rond halftwaalf een zwaar ongeval.

Wagen betrokken bij twee verkeersongevallen, bestuurder lichtgewond

Een kleine personenwagen (Volkswagen Polo) reed op de linkerrijstrook net voorbij Beernem, waar onderhoudswerken aan de gang zijn, een signalisatiewagen aan. Maar de chauffeur, een 28-jarige vrouw uit Wondelgem, stopte na het ongeval niet en zette met haar zwaar beschadigde wagen gewoon haar weg verder. De wagen was echter zodanig beschadigd dat ze net voor de afrit van Oostkamp op de linkerrijstrook stilviel, een vijftal kilometer verder. De vrouw stapte uit. Twee mensen stopten kort nadien met hun wagen om de VW Polo van de vrouw naar de pechstrook te verplaatsen omdat de situatie dusdanig gevaarlijk was. Daarna stapte de bestuurster opnieuw in, maar de auto kon niet verplaatst worden omdat één van de wielen scheef stond.

Kort daarop werd ze achteraan aangereden door een bestelwagen, bestuurd door een Roemeen, en tegen de betonnen middenberm gekatapulteerd. De klap was bijzonder zwaar, de twee personen die hulp boden konden maar op het nippertje wegspringen. De vrouw zat gekneld in haar wagen en diende door de brandweer van Oostkamp bevrijd te worden. In eerste instantie reageerde de vrouw niet, maar later was ze toch bij bewustzijn. Ze werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht en legde een positieve ademtest af. Ook de bestuurder van de bestelwagen werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar was niet gewond. De bestuurster van de Polo was kennelijk dronken en in principe pleegde ze na het eerste ongeval ook vluchtmisdrijf. Haar rijbewijs is voor dagen ingehouden. (JVM-parket)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Springtij

Een gedachte voor vandaag:

Als plan A niet lukt dan telt het alfabet nog 25 andere letters.

2.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-16

35 jaar kinderboerderij

flyer kinderboerderij.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

RPAS-teams testen Blue Light Mobile

RPAS-teams testen Blue Light Mobile

 

De Civiele Bescherming lanceerde recentelijk de RPAS-teams, waarbij RPAS staat voor Remotely Piloted Aircraft System. De teams beschikken over drones die bij een interventie metingen kunnen doen van gasconcentraties in de lucht of bijvoorbeeld live videobeelden of infraroodbeelden kunnen doorsturen. Via Blue Light Mobile, de mobiele data-service van ASTRID, kunnen de gegevens of beelden vervolgens worden doorgestuurd naar een crisis- of commandocentrum.

Drones met camera
Begin maart werd de datacommunicatie via Blue Light Mobile nog uitgetest tijdens een oefening bij de operationele eenheid in Brasschaat. Lt. Kol. Jan Beeldens en zijn team demonstreerden de drones, uitgerust met een camera. De beelden werden via het RPAS-voertuig doorgestuurd naar een container die dienst deed als crisiscentrum. Het idee voor de drones ontstond na het treinongeval in Wetteren waarbij giftige dampen vrijkwamen. Niet alleen in Brasschaat, maar ook in de operationele eenheid van de Civiele Bescherming in Crisnée wordt een RPAS-team uitgebouwd.

Een betere oplossing
De test van vorige week was alvast een groot succes. Het doorsturen van de beelden verliep vlekkeloos. Jo Bilcke, ASTRID-adviseur: ‘De Algemene Directie van de Civiele Veiligheid is bij ons komen aankloppen omdat ze een betrouwbare en veilige manier zochten om de gegevens of beelden vanuit het RPAS-voertuig verder te verspreiden. Blue Light Mobile leent zich daar perfect toe. En ze zochten ook een oplossing om de gegevens op te slaan.’ In de toekomst is het daarom de bedoeling dat de beelden of gegevens naar een server bij ASTRID worden gestuurd, waardoor het mogelijk wordt om ze vanop verschillende plaatsen tegelijk te raadplegen. De server kan de gegevens ook opslaan voor later gebruik. ‘In de opstelling die we vorige week hebben getest, konden de beelden maar naar één computer of tablet tegelijk worden doorgestuurd,’ bevestigt Stefan Deforce, BLM-engineer. ‘Een server zou een betere oplossing zijn. Zodra we de mogelijkheid hebben, beginnen we met dat project.’

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer maakt ‘reclame’ op voertuigen

Brandweer maakt ‘reclame’ op voertuigen

Brandweer maakt ‘reclame’ op voertuigen

De brandweer van de hulpverlening Oost (Vlaams-Brabant) gaat ‘reclame’ op haar voertuigen aanbrengen. Niet voor waspoeders of dranken maar levensreddende boodschappen, klinkt het.

Op de autopompen van de brandweerzone Oost staan vanaf nu grote stickers met ‘Laat je leven niet in rook opgaan, plaats rookmelders’.

“Dit jaar vielen in ons land al minstens 28 doden bij woningbranden. Brandveiligheid begint met het plaatsen van voldoende rookmelders in een woning en een vluchtplan. Die boodschap willen we via onze ‘rijdende reclameborden’ zoveel mogelijk onder de aandacht brengen”, zegt Dieter Brants van de hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant).

Het is de bedoeling om geregeld andere oproepen te plaatsen naar de bevolking toe.

De Brusselse brandweer zet al langer veiligheidsboodschappen op haar voertuigen.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Zesjarige jongen redt mama

Zesjarige jongen redt mama

Op 6 April 2016 heeft de zesjarige Shayan samen met zijn mama tijdens een prijsuitreiking in Praag de ‘112-award voor Outstanding citizen’ in ontvangst mogen nemen. De dappere Shayan heeft vorig jaar het leven van zijn moeder gered door het noodnummer 112 te bellen, nadat zij bewusteloos gevallen was. De European Emergency Number Association (EENA) reikt deze 112-award jaarlijks uit aan een Europese burger die door een bijzondere noodoproep mensenlevens gered heeft.

Vorig jaar, op 12/05/2015 trof Shayan zijn moeder thuis bewusteloos aan. Hij belde meteen het noodnummer 112. Jonathan, operator bij het HC112/100 van Luik: “De jongen reageerde echt voorbeeldig. Door mij zo snel zijn adres door te geven en vervolgens mijn aanwijzingen precies op te volgen, heeft hij het leven van zijn moeder gered en is hij zelf ook in veiligheid gebleven. Hij bewaarde de hele tijd zijn kalmte. We krijgen vaak volwassenen aan de lijn die zelfs nog van hem zouden kunnen leren”.

Naar aanleiding van deze prijs lanceert de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken een informatiecampagne om kinderen tussen 6 en 12 jaar het Europees noodnummer 112 aan te leren en wat ze tijdens een noodoproep moeten vertellen aan de operator. Shayan krijgt de hoofdrol in een sensibiliseringsfilmpje dat nog dit schooljaar naar de Belgische scholen zal gestuurd worden. Shayan: “Mijn mama heeft mij geleerd dat ik 112 moet bellen als ik de brandweer of een ambulance nodig heb. Ik ben heel blij dat ik nu aan andere kinderen kan leren hoe ze dat moeten doen, zodat zij hun mama of papa ook kunnen helpen als dat ooit nodig is.

Een 500-tal mensen hebben de 112 Awards ceremony van 2016 bijgewoond in het Clarion Congress Hotel in Praag. EENA heeft zeven awards uitgereikt .

Officiële foto’s en filmpjes van het evenement zullen op 6 april beschikbaar gesteld worden via de website van EENA .

De noodoproep van Shayan: “The Little Voice”

Om 16u20 krijgt het Hulpcentrum (HC112/100) van Luik een noodoproep binnen.
112, brandweer en ambulance?
De stem van een kind weerklinkt door de telefoon. Een jongen of een meisje? Hij is bijna onverstaanbaar. Zou het om een grap gaan?
Wat gebeurt er? Geef me je mama door!
De stille stem antwoordt eindelijk en geeft assertief een adres.
De operator herhaalt het adres en vraagt wat er aan de hand is: “Is je mama ziek?
Ja”, antwoordt het kind. Zijn moeder is op de grond gevallen nadat ze terug thuisgekomen zijn van school. Hij is 6 jaar oud en is alleen thuis met zijn mama.
De operator feliciteert hem omdat hij zo dapper is geweest te bellen en vertelt hem dat er een ambulance op komst is. Ze zullen hem snel helpen, maar de operator wil graag weten wat er precies aan de hand is. “Kan je je mama vragen of ze pijn heeft?
Het kind vraagt het aan zijn mama, maar ze kan niet antwoorden, ze kan niet praten.
De operator vraagt hoe oud de moeder is, maar het kind kan het zich niet herinneren. De operator stelt hem gerust en vertelt hem dat dit niet erg is. “Kan je de deur opendoen?
Dat kan ik!”, zegt het kind, “Ik zal mijn schoenen aandoen en de deur openen.”
De operator zijn hart slaagt een tel over, hij herinnert er de kleine jongen snel aan dat hij zichzelf niet in gevaar mag brengen en zeker niet op straat mag lopen. Hij moet gewoon de deur opendoen en dan zo snel mogelijk terug naar zijn mama komen.
Om 16u29 komt de ambulance aan. De operator beëindigt het gesprek met “The little voice”
Dankzij haar zoon, is het slachtoffer gered.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Grote brand in Menen

FOT_0020.JPG

Grote brand in Menen

 

 

Donderdag werd in de brandweerzone Fluvia groot alarm geslagen voor een brand te Menen. De rook was kilometers ver te zien. Ploegen van de brandweerposten Menen, Lauwe en Wevelgem snelden naar de Grondwetstraat voor een uitslaande woningbrand. De eerste autopomp van Lauwe vatte meteen de bluswerken aan. Gevolgd door ploegen van de andere posten. De snelle tussenkomst van de spuitgasten kon voorkomen dat de aanpalende woningen ook door de vlammen verteerd werden. Ze liepen wel rook en wat water schade op. Naar verluid zou de brand ontstaan zijn door afvalverbranding.  Het gebouw is van voor tot achter volledig vernield door de brand.  

 

NFG

FOT_0025.JPG

FOT_0047.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

07-04-16

Thuiskomen

Thuiskomen is teruggaan en ontdekken dat alles op zijn plaats is en niets verloren is gegaan.haven.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-16

De zee

Eentje om de dag te starten met deze gedachte:

Te vaak onderschatten we de waarde van een klein gebaar.
Een glimlach, een vriendelijk woord, een luisterend oor;
ze kunnen een leven totaal veranderen.

zee.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-16

04/04/1996 brief

Eigenlijk ook een brief die me heeft ontroerd...

12.jpgimg040.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

04/04/1996

13.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer rukt massaal uit voor ammoniaklek bij Westvlees in Westrozebeke

Brandweer rukt massaal uit voor ammoniaklek bij Westvlees in Westrozebeke

05/04/16 om 16:19 - Bijgewerkt om 18:00

Het lek ontstond dinsdagmiddag omstreeks 15 uur.

Brandweer rukt massaal uit voor ammoniaklek bij Westvlees in Westrozebeke

In Westrozebeke is dinsdagmiddag een ramp vermeden dankzij de alerte reactie van het veiligheidspersoneel van Westvlees, waar een ammoniaklek was ontstaan. Het lek kon worden ingedijkt, maar toch was er de hulp van de hulpdiensten broodnodig om uitbreiding van het lek te voorkomen.

Het was omstreeks 15 uur toen enkele arbeiders alarm sloegen en bevangen werden door de ernstige dampen van ammoniak. Even voordien waren er herstellingswerken aan de gang, mogelijk is daar dus iets misgelopen.

Iedereen kon zich tijdig uit de voeten maken behalve twee mensen die op het eerste zicht vermist waren. Maar enkele minuten later meldden ook zij zich gelukkig bij het evacuatiepunt. Iedereen bleef ongedeerd. De wolk verspreidde zich, maar door de ontplooiing van het waterscherm kon de ammoniak verdampen en was er verder geen gevaar voor het bedrijf.

Commandant Gryspeerdt van de brandweer Midwestzone nam het zekere voor het onzekere en beval het optreden van alle naburige korpsen voor bijstand aan het korps van Staden.

 
Brandweer rukt massaal uit voor ammoniaklek bij Westvlees in Westrozebeke

 

Ook de veiligheidschef van de Riho-politie kwam ter plaatse om de veiligheidsmaatregelen te leiden, die nodig waren voor het dichten van het lek. Verschillende brandweermannen met speciale gaspakken konden de ruimte betreden om het lek te dichten.

Eerst werd even gevreesd dat het centrum van Westrozebeke zou moeten ontruimd worden, maar de wolk beperkte zich gelukkig tot het bedrijf zelf. Volgens zaakvoerder Jos Claeys werd het slachten van honderden varkens opgeschort tot morgen. De brandweerkorpsen hadden enkele uren om het lek volledig te dichten. De 1.200 arbeiders en bedienden blijven aan het werk. Woensdag kunnen de werkzaamheden weer van start gaan.

(JB)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brand 4 april 1996

Een laatste bijdrage over de grootste brand te Nieuwpoort 4 april 1996 zo'n 20 jaar geleden waar we 41 mensen veilig konden redden. Tevens de mooiste brief die ik kreeg en spijtig dat dit zo vlug vergeten wordt. De helden van vroeger.

7.jpg

6.jpg

8.jpg

9.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-16

Drenkeling gereanimeerd in De Haan

Drenkeling gereanimeerd in De Haan

 
 
MMB
2/04/16 - 19u41  Bron: eigen berichtgeving
De drenkeling werd met de Seaking afgevoerd. (Archiefbeeld) © Bart Leye.

Voor het strand van De Haan is deze namiddag een drenkeling gereanimeerd. De man ging om onbekende reden in het ijskoude water en keerde niet meer terug. De brandweer en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst zetten meteen een reddingsactie op touwen. Uiteindelijk kon de man aan boord gehaald worden van reddingsboot 'De Sterke Dries'.  Hij werd met de Seaking afgevoerd.

De brandweer ontving rond 17 uur een melding van een drenkeling voor de kust van De Haan. Meteen werd een reddingsactie op poten gezet in samenwerking met de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst.

Verschillende reddingteams kwamen ter plaatse, maar uiteindelijk was het de reddingsboot 'De Sterke Dries' van de VBZR die het slachtoffer aan boord haalde. Volgens de schipper van de boot haalden drie redders de drenkeling uit het koude water. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en werd ter plekke gereanimeerd en kreeg zuurstof toegediend. De reddingsboot ging dieper in het water, waarna het slachtoffer in de Seaking werd geholpen die boven de boot cirkelde. De man werd afgevoerd naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Over zijn toestand is momenteel niks bekend.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

370 moutainbikers bij vriendenkring brandweer

Uitdaging voor het hele gezin

370 moutainbikers bij vriendenkring brandweer

Print

Mountainbiken in Mooi Voeren Foto: Nic o Meens

Voeren - Op zondag 3 april organiseerde de Vriendenkring van de Brandweer Voeren mountainbiketochten met verschillende moeilijkheidsgraad, een uitdaging trouwens voor de wielerliefhebbers en MB-fanaten, zelfs voor het hele gezin.

Op zondag 3 april organiseerde de Vriendenkring van de Brandweer Voeren mountainbiketochten met verschillende moeilijkheidsgraad, een uitdaging trouwens voor de wielerliefhebbers en MB-fanaten.   De  start en aankomst vonden plaats op de terreinen van de Provinciale Middelbare School (Hoeneveldje 2) in ‘s-Gravenvoeren. Liefhebbers konden deelnemen aan tochten van 20,  30 of 57 km.  Uiteraard was er een rustpunt voorzien op de terreinen van de brandweerkazerne waar men ook een drankje en een hapje kon verkrijgen.

370 fanaten schreven in voor deze uitdagingen, ook gezinnen met kinderen ontdekten Mooi Voeren waar het zondag trouwens bijzonder druk was. Het mooie weer lokte ook tal van wandelaars en wielertoeristen naar de Voerstreek.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Communicantjes maken fotoreportage in brandweerkazerne

Communicantjes maken fotoreportage in brandweerkazerne

Print
Communicantjes maken fotoreportage in brandweerkazerne

Foto: Foto:SB

Leopoldsburg - Net als vorig jaar werden vorige week de poorten van de brandweerkazerne een halve dag opengezet voor families die het brandweermaterieel wilden gebruiken als decor voor hun communiefoto’s. Sander Hulsmans en Lars Martens vonden het een keitof idee dat door hun respectievelijke papa’s Raoul en Tom gelanceerd werd. Die twee zijn zelf bij de brandweer en het spreekt voor zich dat hun oogappels gefascineerd zijn door alles wat met de brandweer te maken heeft. “ Een origineel decor dat toelaat om hopelijk een even originele fotoreeks te maken”, weten de mama’s.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

20 jaar geleden

20 jaar geleden..................

2.jpg

1.jpg

03.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer redt 41 mensen uit brand appartement

img040.jpg

Wat misschien zich nog weinig kunnen herinneren, maar op 4 april 1996, ja zo'n 20 jaar geleden heeft de brandweer zo'n 41 mensen gered uit 2 appartementen op de zeedijk te Nieuwpoort*bad tijdens de paasvakantie.

We stonden voor een onmogelijke taak die gelukkig goed is afgelopen.

Eentje om nooit meer te vergeten.

Is trouwens verfilmd met getuigenissen van de bewoners in levensgevaar

Marcel en Luc 1996.jpg

img038.jpg

img044.jpg

img045.jpg

img039.jpg

1996 inferno.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

03-04-16

‘31/03/2016: brandweer veurne: redden van dieren: paard in de gracht’

0C0A1001.jpg

0C0A1005.jpg

0C0A1015.jpg

0C0A1020.jpg

0C0A1026.jpg

0C0A1029.jpg

0C0A1038.jpg

0C0A1040.jpg

0C0A1042.jpg

0C0A1047.jpg

0C0A1000.jpg

0C0A0996.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Sea Life Blankenberge vangt 400ste zeehond op

Sea Life Blankenberge vangt 400ste zeehond op

http://www.zeezoogdieren.org/wordpress/2016/04/02/sea-life-blankenberge-vangt-400ste-zeehond-op/

 

De reddingsdienst van Sea Life heeft gisteren drie zeehondjes moeten opvangen. Het laatste diertje was meteen het 400ste dat verzorgd wordt in het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge. De verzorgers moesten donderdag in totaal drie keer uitrukken voor zeehondenpups: eerst in Nieuwpoort en nadien twee keer in Bredene. De teller stond zo onverwacht snel op 400 zeehondenpups. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de aanlandse wind.
“Ik had, net als onze dierenarts, de 400ste zeehondenpup pas in de zomerperiode verwacht. Het is een onverwacht druk seizoen geworden”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger bij Sea Life Blankenberge.

Het opvangcentrum zet zich sinds 1998 in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan de Belgische kust. Iedere jaar worden zo tientallen zeehonden opgevangen, intensief verzorgd en vervolgens weer vrijgelaten op het strand van Blankenberge.
Vooral zeehond Alex zal hoofdverzorger Potin lang bijblijven. “Hij was heel erg agressief en had iedere dierenverzorger gebeten. Eén verzorger bleef gespaard … tot de dag van de vrijlating. We moesten toen alsnog naar de spoeddienst om de wonde te laten verzorgen”, herinnert Potin zich.

Op dit moment verblijven er nog acht pups in het centrum. De meesten mogen normaal op 14 mei opnieuw het ruime sop kiezen.
Sea Life ontvangt geen overheidssteun of subsidies, maar rekent op de steun van adoptieouders.

bron: Belga

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

‘02/04/2016: schouwbrand koksijde’

‘02/04/2016: schouwbrand koksijde’

0C0A1065.jpg

0C0A1081.jpg

0C0A1141.jpg

0C0A1137.jpg

0C0A1151.jpg

0C0A1163.jpg

0C0A1170.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-16

Brandweer poetst auto's

Brandweer poetst auto's

Eemnes, 31-03-2016

De brandweermannen en –vrouwen van Eemnes steken opnieuw hun handen uit de mouwen (en in het sop) om voor het KWF uw auto een uitgebreide poetsbeurt te geven.

In navolging op de succesvolle poetsactie van 2014 kunt u op zaterdag 9 april van 10.00u tot 15.00u weer op de brandweerkazerne aan de Noordersingel in Eemnes terecht.

Het initiatief komt van het korps zelf waarvan helaas enkele collega’s zelf of in hun directe omgeving met deze zieke geconfronteerd worden. De brandweermannen en -vrouwen hopen op een hoge opkomst om met deze actie een bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek.

Voor € 10,- wordt uw auto vakkundig door het brandweerkorps in het sop gezet en schoongespoten met de brandweerspuit. Uw kinderen mogen hieraan meedoen! . Meer nieuws vindt u op 6fm.nl.


Brandweer wast en poetst voor goed doel

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

geweldloze wereld

FullSizeRender.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Auto botst met aanhangwagen in Wervik

Auto botst met aanhangwagen in Wervik

Vrijdagvoormiddag reed een bejaarde dame uit Geluwe richting Wervik. In de Geluwesesteenweg was op dit moment een bestelwagen met aanhangwagen zich op de parking aan het begeven van een autobedrijf.

De bestuursters merkte, mogelijks door de zon, de aanhangwagen niet tijdig op. Na de botsing met de aanhangwagen deelde ook een geparkeerd voertuig nog in de brokken. De voorbij komende verpleegster ontfermde zich over

de bejaarde dame in afwachting van de hulpdiensten. De bestuurster kwam er vooral met de schrik vanaf. De plaatselijke brandweer ruimde de brokken.

NFG

 

13WervikVkoGeluwsesteenweg_wv5.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Dichtstbijzijnde brandweerpost niet opgeroepen voor autobrand

Dichtstbijzijnde brandweerpost niet opgeroepen voor autobrand

Vrijdagavond werd de brandweer van zone 1 post Middelkerke opgeroepen voor een autobrand ter hoogte van de op en afrit Middelkerke langs de Diksmuidetraat. De brandweerpost van Leke Zone Westhoek die op 6 km ligt werd niet opgeroepen door de HC 100/112 centrale waar door de post Middelkerke 8 km moest afleggen om ter plaatse te zijn. De bestuurder kon zijn wagen veilig aan de kant zetten vermoedelijk had de wagen over verhitte motor de brand was snel geblust. Er was een tijdje verkeershinder langs de Diksmuidestraat richting Sint-Pieterskapelle.

 

info en foto’s

 

Philip de brandweerman

 

http://philipdebrandweerman.bloggen

sized_2016-4-1 brand auto middelkerke (2).JPG

sized_2016-4-1 brand auto middelkerke (4).JPG

sized_2016-4-1 brand auto middelkerke (5).JPG

sized_2016-4-1 brand auto middelkerke (6).JPG

sized_2016-4-1 brand auto middelkerke (7).JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-16

100 werknemers geëvacueerd na brand bij Picanol

100 werknemers geëvacueerd na brand bij Picanol

100 werknemers geëvacueerd na brand bij Picanol

Foto: wsg

Ieper -

Een honderdtal personeelsleden bij het Ieperse bedrijf Picanol is donderdagavond geëvacueerd nadat er brand uitbrak in een afzuiginstallatie.

Rond 18 uur was een zwarte rookpluim te zien boven Picanol langs de Steverlyncklaan in Ieper. “Er ontstond brand ter hoogte van de filter van de afzuiginstallatie in de koelzone van de gieterij”, zegt bedrijfswoordvoerder Frederic Dryhoel. “Een honderdtal werknemers werd geëvacueerd uit de gieterij en de interne en externe brandweer werden opgeroepen.”

De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. “Het afzuigsysteem is afgesloten door een omkasting”, vertelt Raf Decombel, kapitein bij de Ieperse brandweer. “Enkele delen waren roodgloeiend. We koelden eerst van buitenaf, maakten daarna de omkasting open en blusten het vuur binnenin.”

Er kwam een ambulance ter plaatse, maar er vielen geen gewonden. “De verbrandingsrook was niet toxisch, dus hebben we snel beslist om geen perimeter in te stellen”, aldus Dryhoel. “De oorzaak is nog onduidelijk. Experts voeren vandaag een onderzoek. Daarna beslissen we wanneer de productie opnieuw wordt opgestart.”

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |