03-04-12

Brand op wolkenkrabber Moskou

Klim daar maar eens op als brandweerman...

uit nu.nl

Brand op wolkenkrabber Moskou 

Laatste update:  2 april 2012 23:05 info Bekijk op de kaart

MOSKOU - In Moskou is maandagavond brand uitgebroken op een in aanbouw zijnde wolkenkrabber, die met een hoogte van 360 meter het hoogste gebouw in Europa moet worden.

AFP
 

Helikopters zijn ingezet om de brand op de oostelijke toren van het Federatietorencomplex te blussen.

Het complex maakt deel uit van een groot ontwikkelingsproject aan de rivier de Moskva, ongeveer 2,5 kilometer ten westen van het Kremlin.

 

De oranje vlammen zijn in een groot deel van de Russische hoofdstad te zien. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens temde vuur miljoen jaar geleden

En dan hebben ze de "pompier" uitgevonden.....Lachen

uit NU.nl

Mens temde vuur miljoen jaar geleden

 AMSTERDAM – Mensen gebruiken al een miljoen jaar gecontroleerd vuur, waarschijnlijk om te koken. Nieuw bewijs laat volgens de wetenschappers weinig ruimte voor twijfel.

Foto:  NU.nl/Tom Block

 

 

Een internationaal gezelschap van archeologen publiceert het bewijs, dat voor het eerst laat zien dat gecontroleerd vuur zo oud is, maandag in PNAS.

De archeologen onderzochten grondlagen in een grot in Zuid Afrika. Deze grot, de Wonderwerk Grot, gaat ongeveer 140 meter diep en werd door vroege mensen bezocht.

De grondlagen toonden resten van planten en botten die aangetast waren door vuur. Een groot deel van het onderzoek bestond uit het wegnemen van andere mogelijke oorzaken en verklaringen voor deze asresten.

Spontane ontbranding van vleermuizenontlasting, het naar binnen waaien van asresten van natuurlijke branden en ook bosbranden zelf behoorden tot deze alternatieven.

Vuurstenen

 

Naast het verwerpen van deze verklaringen gebruikten de wetenschappers ook andere aanwijzingen die de conclusie onderschrijven. Er lagen bijvoorbeeld vuurstenen, en de gevonden brandstof – met name grassen en bladeren – strookte met de temperatuur waarmee de botten verbrand waren.

Het debat over het gebruik van vuur laaide door de jaren heen hoog op omdat enkele belangrijke theorieën over het ontstaan van de moderne mens,

Homo erectus, het gebruik van vuur als voorwaarde stellen. Met de nieuwe, harde bewijzen zijn deze theorieën minder omstreden geworden

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Bosbranden

Terug heel wat bosbranden in Spanje en Portugal.

 

Bosbranden

bosbrand

Bron: Oak Ridge National Laboratory

 

Elk jaar gaat in de Europese Unie  i gemiddeld 500.000 hectare bos in vlammen op. In de EU-landen  i die aan de Middellandse Zee grenzen, doen zich jaarlijks tot 50.000 branden voor.

De laatste tien jaar is het aantal branden toegenomen en komt het fenomeen ook buiten het Middellandse Zeegebied voor, waardoor het een algemeen probleem is geworden, dat heel Europa treft. In 2009 werden Bulgarije en Zweden getroffen door ernstige bosbranden, en in de zomer van 2010 gebeurde hetzelfde met andere Europese landen. In het zuidwesten van Frankrijk werden bijvoorbeeld 164 hectare dennenbossen verwoest, terwijl Portugal, Spanje en Griekenland eveneens werden getroffen.

Menselijk handelen vormt de belangrijkste oorzaak van bosbranden: 90% van de branden wordt door de mens veroorzaakt. Sinds de intrekking van een Europees besluit uit 1998 hierover bestaat er geen specifiek bosbeleid meer ter voorkoming van brandrisico's.

Het Europees Parlement  i stelde een vraag aan de Europese Commissie  i over de toekomstige preventie van bosbranden en benadrukt de noodzaak van Europese wetgeving op dit gebied.

Bosbranden zijn fenomenen die bijna ieder jaar terugkeren en om een gecoördineerde en professionele aanpak vragen. Er zijn enkele factoren die kunnen leiden tot bosbranden:

  • - achterstallig onderhoud van landbouwgebieden en bossen
  • - klimaatomstandigheden
  • - de afwezigheid van regels over bebossing en begroeiing rondom menselijk leefgebied
  • - menselijke daden (zoals brandstichting maar ook roken of barbecueën in de natuur)
  • - economische redenen en onvoldoende juridische regels waardoor bossen onvoldoende worden beschermd
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Bosbranden kosten 339.000 levens per jaar

VANCOUVER - Brandende bossen, grassen, heide- en landbouwgronden doden wereldwijd circa 339.000 mensen per jaar. Dat blijkt uit een studie die voor het eerst een schatting heeft gemaakt van de slachtoffers door landschapsbranden.

Foto:  AFP

De meeste slachtoffers vallen ten zuiden van de Sahara in Afrika. Zuidoost-Azië komt op een tweede plaats.

''Ik was verrast dat het getal zo hoog was, omdat rook en vuur nogal intimiderend zijn voor veel mensen'', zei auteur Fay Johnston van de Universiteit van Tasmanië zaterdag.

Ze sprak bij een bijeenkomst van de American Association for the Advancement of Science in het Canadese Vancouver.

Klimaat

 

Johnston onderzocht alle doden door zware rook en landschapsbranden tussen 1997 en 2006. Ze gebruikte satellietgegevens en modellen om alle doden te berekenen door stofdeeltjes kleiner dan 2,5 micrometer, een veelvoorkomend bijproduct van landschapsbranden.

Ze vond ook een verband met klimaat, want het dodental blijkt in sommige jaren veel hoger dan in andere. In jaren dat het oceaanoppervlak warmer is door El Nino waren er tweemaal zoveel doden door landschapsbranden dan in jaren met een koeler zeeoppervlak.

De onderzoeker waarschuwt dat het aantal doden door branden de komende decennia zal oplopen door de opwarming van de aarde.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-12

Vliegtuig BN Islander

De foto is nogal van op afstand genomen, maar dat is de Pilatus BN2 Islander, dat in opdracht van de overheid controles doet boven de Noordzee.

tweemotorig vliegtuig met kenteken OO-MMM. Deze BN-2A-21 Islander met c/n 468 is eigendom van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, Departement VI en gaat zo meteen de lucht in met als missie het mariene milieu op te volgen binnen het zeegebied dat onder de Belgische verantwoordelijkheid valt.

 

IMG_0445.JPG

 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Strandingen bruinvissen

Terug wat strandingen van bruinvissen.

Oostende, 2 april 2012 – Het voorbije weekeinde strandde er 4 dode bruinvissen op de Belgische kust.


 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kazerne krijgt naam verongelukte pompier

Kazerne krijgt naam verongelukte pompier

 
 

31/03 Willebroek (2830) Het brandweerplein van Willebroek stond zaterdagvoormiddag helemaal vol voor de ereplechtigheid van de verongelukte brandweerman Ernest Robeyns (57).

De brandweerkazerne was omgebouwd tot een rouwcentrum. Buiten hing een grote foto van de overleden brandweerman. "Je moest dinsdag het wegdek schoonmaken na een verkeersongeval. Opeens schoof je uit en was je er niet meer", zei burgemeester Marc De Laet. Het is de eerste keer in het 132-jarig bestaan van de Willebroekse brandweer dat een brandweerman sterft tijdens een opdracht.

 

 

Ereteken

Ernest Robeyns kreeg vrijdag postuum een ereteken voor moed en zelfopoffering, dat werd uitgereikt door een afgevaardigde van de koning. "De nieuwe brandweerkazerne van Willebroek, die tegen eind dit jaar aan het bedrijvenpark De Veert moet opengaan, zal de Ernest Robeyns-brandweerkazerne heten", maakte Marc De Laet bekend.

Op de plechtigheid werden troostende liedjes, zoals 'You'll never walk alone' gespeeld. De assen van Ernest Robeyns werden na de plechtigheid naar het kerkhof van Willebroek gereden.

CWil

Foto: Joris Herregods

 

Er werd een nieuwe reactie gepost op je blog op de notitie Fataal arbeidsongeval brandweer Willebroek :

"Waarom de nest ? Een vraag die iedereen die Nest kende wel zal stellen. Mij zullen de laatste woorden van Nest die hij tegen mij zei vlak voor we naar huis gingen op ons werk, altijd bijblijven. Hij zei : "Markske van de kampioenen tot morgen hé" waarop ik antwoordde : ja "Pompierke" tot morgen hé; Die andere morgen is er spijtig genoeg nooit gekomen; Dedju Nest ik ga je toch missen !! Vaarwel collega tot we elkaar weer tegen komen !!"

Deze reactie werd gepost door Mark Rottiers.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Open deur Marche en Famenne

Voor liefhebbers van de brandweer - Open Deur Marche en Famenne

http://www.sri-marche.be/

fondu_newold2.png

 

Beste Luc,

Voor de mensen die er niet geraken... Op http://gallery.vergapor.be/thumbnails.php?album=66 vindt men foto's van mijn bezoek in 2010 aan de brandweer van Marche-En-Famenne

Gepost door: Gaytant Mike | 02-04-12

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Brandweer controleert slaapplaatsen van Oost-Europeanen in tuinbouwsector

Brandweer controleert slaapplaatsen van Oost-Europeanen in tuinbouwsector

maandag 02 april 2012 om 16u48

Woumen - Ook in de tuinbouwsector hebben ze heel wat ervaring met Oost-Europeanen die hier komen werken. Meestal gaat het om Polen of Roemenen die tijdelijk als seizoenarbeider aan de slag gaan. Ze blijven dan ook slapen op het bedrijf, iets wat streng gecontroleerd wordt door de brandweer. Wij gingen langs bij tuinbouwer Geert Nys uit Woumen die aardbeien en prei kweekt.

Acht Poolse en Litouwse arbeiders zijn hier nu aan de slag, maar binnenkort zijn dat er 18, als het heel druk wordt. Ze helpen bij de teelt van aardbeien en prei. De seizoenwerkers blijven hier maanden aan één stuk en kunnen slapen op het bedrijf. Geert Nys liet hiervoor zelfs een moderne loods bouwen, met keuken, refter, douches en kamers. Zodat een dodelijk brand hier niet kan.

6000 seizoensarbeiders

Vaak betekent dat een flinke investering voor de tuinbouwer, maar die is noodzakelijk, zegt de Boerenbond. Het is dus niet zo dat de seizoensarbeiders minder kosten. Ze verdienen ook even veel als Belgen. In onze provincie zijn zo’n 6.000 seizoenarbeiders aan de slag. De meesten zijn Polen. De jongste jaren is hun aantal ongeveer gelijk gebleven.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer prikt opnieuw eieren van meeuwen

img278.jpg

Meer info op

www.meeuwenindestad.be

img275.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Douane - zeewolf

Je zou zeggen, wat komt der daar af.....De Zeewolf = De douane op zee en in de haven.

sized_13.JPG

Commentaren

ik heb me altijd afgevraagd waarvoor die gebruikt wordt....

nu week ik het..

knappe opname

Gepost door: willy | 02-04-12

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Toch maar een andere baan, meneer de pyromaan?

Toch maar een andere baan, meneer de pyromaan? (video)

Auto’s in brand steken, het is niet altijd een sinecure. Een niet al te snuggere Hollander mocht dat afgelopen weekend aan den lijve ondervinden.

De ene entertaint paspoppen, de andere voedt fietsen op en nog een andere gaat door het vuur voor auto’s. Effie inzoomen op de laatste categorie nitwits. Op zaterdagavond 24 maart goot een verveelde jongeheer een fles brandbare vloeistof leeg in een VW Touareg en stak het boeltje in de fik. Hij had echter niet door dat vloeistof wel degelijk vloeit en tijdens het vloeien op zijn pyromanenoutfit uitmondde waardoor hij plots erg veel weg had van een Tibetaan op een fiets.

Hoe lang hij het dorpje Leiden van verlichting voorzag, is niet duidelijk. De politie zou wel graag weten hoe deze levende fakkel precies heet, kwestie van de volledig uitgebrande Touareg als souvenir te overhandigen. (KDN)

Uit Clint.be

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Stille getuige

Een stille getuige.

sized_02.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-12

1 aprilgrap loopt uit de hand

Een 1 aprilgrap loopt uit de hand.

Zeemijn Leeuwarden 1-aprilgrap

De Explosieven Opruimingsdienst vist de 'zeemijn' uit het water
 
 De Explosieven Opruimingsdienst vist de 'zeemijn' uit het water Elly van Amstel

Het object dat in het water van de Westersingel in Leeuwarden dreef, was een nep-zeemijn, gevuld met purschuim. Dat heeft de Explosieven Opruimingsdienst vastgesteld.

Vanmiddag ontstond ophef toen mensen een zeemijn in het water zagen drijven. De politie rukte massaal uit en haalde de Explosieven Opruimingsdienst erbij. De omgeving werd afgezet en er werd rekening gehouden met evacuatie van omwonenden.

De politie hield er al rekening mee dat het om een 1-aprilgrap ging, maar nam de zaak wel serieus. De burgemeester van Leeuwarden noemt de grap buitenproportioneel. Hij laat uitzoeken wie erachter zit.

 
 
1 april 2012, 17:32
 
 

Grapje! ‘Zeemijn’ in Leeuwarden blijkt nep

zeemijnfriesland

De zogenaamde 'zeemijn' die vanochtend in de Westersingel in Leeuwarden werd aangetroffen, bleek nep en een 1 april-grap te zijn. Foto Robert Jan Boonstra / Nieuwsuitfriesland.nl

 
 
 
 
 
Binnenland
 

De kans dat iets dat eruit ziet als een explosief echt of nep is kun je als leek vrij lastig inschatten. In dat soort gevallen bel je de Explosieve Opruimingsdienst. Gelukkig bleek de ‘zeemijn’ die vandaag in Leeuwarden voor ophef zorgde een onvervalste 1 april-grap.

Het bijzondere aan dit verhaal, waarvan de Leeuwarder Courant een liveblog bijhield, is dat deze zogenaamde zeemijn ongeveer twintig kilometer door kanalen zou moeten hebben afgelegd om in de gracht terecht te komen. Dat maakt het verhaal wat schimmig, vond ook de politie in Leeuwarden in een reactie aan persbureau Novum:

 

“Dat roept inderdaad de vraag op of een zeemijn wel in de gracht terecht kan komen. Maar we willen eerst zeker weten wat dit is en daarna zoeken we uit hoe dit hier terecht is gekomen.”

 

Omdat we in Nederland, als het gaat om verdachte pakketjes, graag op safe spelen, werd ook maar meteen het gebied rond de gracht afgezet nadat iets dat op een oude zeemijn leek was gevonden. Volgens de politie lag het gevaarte, dat uiteindelijk gevuld bleek te zijn met purschuim, in een gracht aan de Westersingel:

 

“Het kan natuurlijk om een 1 april-grap gaan, maar we nemen het zekere voor het onzekere.”

 

De burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, uitte vanmiddag in een persconferentie zijn ongenoegen over de stunt:

 

“Ik vind het woord grap niet van toepassing, daarvoor is het veel te serieus. Dit heeft bewoners urenlang in onrust gebracht. Buitenproportioneel. De brandweer, de politie, explosievenexperts, er stonden bussen klaar in het geval van ontruiming en er was een hotel gereserveerd. Tientallen mensen waren in de weer.”

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Auto in huis in Ruddervoorde

Auto in huis in Ruddervoorde

Ruddervoorde - Vannacht omstreeks half-vier is een auto in een huis binnengereden in de Torhoutsestraat in Ruddervoorde.

 

Door een een onbekende reden ging de auto van de weg en belandde door de gevel in de woonkamer van het huis. De bewoners werden door de hevige knal wakkergeschud maar bleven ongedeerd. De bestuurder werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan het huis is groot.

 

KV

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer helpt olifant uit water

We hebben al veel meegemaakt....maar dat nog niet

Brandweer helpt olifant uit water

olifant-in-sloot

De olifant die zaterdag te water is geraakt bij de Zeelandhallen in Goes maakte het volgens de directie van het circus Renz International kort daarna weer goed.

De vrouwtjes olifant, met de naam Layka, kwam zaterdagavond in een sloot terecht en kon daar niet meer op eigen kracht uitkomen. Tientallen mensen moesten de volwassen olifant daarbij helpen. Ook de brandweer kwam er aan te pas.

Bekijk meer bij Omroep Zeeland.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Wooninspectie eerder geweigerd in loods in Wingene

Wooninspectie eerder geweigerd in loods in Wingene

zondag 01 april 2012 om 11u20

Wingene - Er waren nog voor de brand uitbrak in de loods in Wingene vragen gerezen over de omstandigheden waarin de Polen woonden. De Wooninspectie was vorige week nog naar het pand gestuurd, maar kreeg er geen toegang toe.

 

Dat bevestigt burgemeester Hendrik Verkest. Volgens de burgemeester bestond het gebouw uit een woning met daar aangebouwd een oud schrijnwerkersatelier. Officieel was er één iemand ingeschreven maar er verbleven elf mensen, allemaal Polen. "Vorige week was de Wooninspectie plus een gemeenteambtenaar er naar toegestuurd, maar kregen ze geen toegang tot het pand", zegt de burgemeester.

Huisjesmelkerij

De problematiek van de huisjesmelkerij is volgens de burgemeester iets waar heel wat gemeenten mee te kampen hebben. Bij de brand in de loods waar de Poolse chauffeurs sliepen, vielen twee doden. Er raakten ook vier Polen gewond, waarvan twee naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek zijn gestuurd.

KV - Belga

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer rukt uit voor ondergaande zon

Geen aprilgrap....Knipogen

Uit De Telegraaf

Brandweer rukt uit voor ondergaande zon

Den Helder -  De brandweer van Den Helder is zaterdagavond met spoed uitgerukt voor een binnenbrand in de Jacob Beenstraat.
 
 

De overburen, die alarm geslagen hadden, bleken de rode gloed van de ondergaande zon verward te hebben met de 'brand'

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Duo sterft na loodsbrand in Wingene

Duo sterft na loodsbrand in Wingene

 

14:49 Update   Binnenland In de Schaapsdreef in Wingene heeft zondagochtend een zware brand een loods waarin Poolse chauffeurs aan het slapen waren in de as gelegd. Dat bevestigt de brandweer van Wingene. Twee Poolse chauffeurs kwamen om het leven. Ook raakten er vier Polen gewond.

Het vuur moet iets na drie uur zijn ontstaan en toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak. In het gebouw waren een aantal Poolse chauffeurs aanwezig, maar het precieze aantal is niet gekend. De Polen werken voor een transportbedrijf in de buurt en ze konden overnachten in de loods.

Toen de brandweer arriveerde waren er al heel wat mensen buiten het gebouw. Twee Poolse chauffeurs liepen bij het incident zware brandwonden op, twee andere werden lichtgewond. De twee chauffeurs met zware brandwonden zijn overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. De twee andere gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Gent en Brugge.

Twee chauffeurs werden door de brandweer dood aangetroffen. De andere chauffeurs werden opgevangen in een school in de buurt.

Over de oorzaak van de brand is er nog geen duidelijkheid. De loods brandde volledig uit. Het parket legt voorlopig geen verklaringen af. Er is een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Vragen over woonomstandigheden

Nog voor de brand uitbrak in de loods waren er al vragen gerezen over de omstandigheden waarin de Polen woonden. De Wooninspectie was vorige week nog naar het pand gestuurd, maar kreeg er geen toegang toe. Dat bevestigt burgemeester Hendrik Verkest.

Volgens de burgemeester bestond het gebouw uit een woning met aangebouwd een oud schrijnwerkersatelier. Officieel was er één iemand ingeschreven, maar er leefden elf personen, allemaal Polen.

De problematiek van de huisjesmelkerij is volgens de burgemeester iets waar heel wat gemeenten mee te kampen hebben.

Foto: Belga

Lees ook: BTB: "Chauffeurs leven in erbarmelijke omstandigheden"

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Twee Poolse vrachtwagenchauffeurs komen om in brand loods in Wingene

Twee Poolse vrachtwagenchauffeurs komen om in brand loods in Wingene

zondag 01 april 2012 om 09u13

Wingene - Bij een brand in een loods in de Schaapsdreef in Wingene zijn zondagochtend 2 Poolse vrachtwagenchauffeurs omgekomen. Vier anderen zijn zwaargewond geraakt.

 
3 / 3
 
 
 

Bij de loodsbrand in Wingene zijn zondagochtend twee Poolse chauffeurs omgekomen. Dat is vernomen van de burgemeester

van Wingene. Hun lichamen werden vanonder het puin gehaald. Bij de brand vielen ook vier gewonden. Twee daarvan zijn overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. De twee andere gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Gent en Brugge.

De Polen werkten voor een transportbedrijf in de buurt en konden overnachten in de loods. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het parket is terplaatse.

(Belga, foto's DS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brand in Wingene - 2 doden en 4 gewond

In de Schaapsdreef in Wingene heeft zondagochtend een zware brand een
loods waarin Poolse chauffeurs aan het slapen waren in de as gelegd. Er
raakten vier mensen gewond en er is sprake van mogelijks twee vermisten.
Het vuur ontstond iets na 3u en toen de brandweer ter plaatse kwam,
sloegen de vlammen al door het dak. In het gebouw waren een aantal
Poolse chauffeurs aanwezig, maar het precieze aantal is niet gekend. De
Polen werken voor een transportbedrijf in de buurt en ze konden
overnachten in de loods.
Toen de brandweer arriveerde waren er al heel wat mensen buiten het
gebouw. Twee Poolse chauffeurs liepen bij het incident zware brandwonden
op, twee andere werden lichtgewond. De brandweer is ook nog op zoek naar
twee vermiste Polen. Het is echter niet zeker of die in de hangaar
waren. De andere chauffeurs werden opgevangen in een school in de buurt.
De oorzaak van de brand is er nog onbekend. Info en foto's Christophe
Maertens (JVK)

JVK Wingene loodsbrand (2).jpg

JVK Wingene loodsbrand (3).jpg

JVK Wingene loodsbrand (6).jpg

JVK Wingene loodsbrand (8).jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Ship support Nieuwpoort

img260.jpg

Uit Westhoek - Passe-partout

img261.jpg

sized_IMG_5158.JPG

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Kippen

T'is zondag..., soms zegt men eens op zondag "rust roest.."

Ook bij onze kippen is het soms rust, rust in het april zonnetje.

T'is toch mooi hé, ze zo rustig te zien kuieren in de zon,  onze blacky en den rosten.

sized_10.JPG

 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Twee minderjarigen opgepakt na valse bommelding in station van Oostende

Twee minderjarigen opgepakt na valse bommelding in station van Oostende

zaterdag 31 maart 2012 om 17u16

Oostende - Even voor de middag liep een telefoontje binnen dat er om 14 uur zaterdagmiddag een bom zou ontploffen in het station van Oostende. De NMBS was eerst van plan om vervangende bussen in te leggen, maar dat bleek uiteindelijk volgens het parket van Brugge niet nodig. Twee minderjarigen werden opgepakt en zullen zich voor de jeugdrechter moeten verantwoorden.

De twee jongeren, 14 en 15 jaar oud, belden vanuit een telefooncel. Ze hadden duidelijk niet nagedacht over de gevolgen van hun melding. Ze werden ingerekend door de Spoorwegpolitie. Ze zullen zich hiervoor later moeten verantwoorden bij de jeugdrechter. (LVA-SR)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (1) |  Facebook |

Fiets in brand gestoken aan gevel van Emmaüshuis in Kuurne

Je moet toch al een krak zijn om een fiets in brand te steken

Uit KW.be

Fiets in brand gestoken aan gevel van Emmaüshuis in Kuurne

zaterdag 31 maart 2012 om 17u09

Kuurne - Vrijdagavond rukte de brandweer van Kortrijk uit voor een niet alledaagse opdracht : een fiets die aan de gevel van het Emmaüshuis stond, was in brand gestoken. Naast de fiets liep ook de gevel beperkte schade op.

Het parket van Kortrijk stuurde een deskundige. Er werden geen brandversnellers gevonden. Toch wordt er vanuit gegaan dat de fiets door onbekenden in brand werd gestoken. (NSK/LVA-foto NSK)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Brusselse brandweer wordt uitgebreid met 68 extra manschappen

Brusselse brandweer wordt uitgebreid met 68 extra manschappen

  • Auteur: hrt

 

De Brusselse brandweer krijgt er 68 extra manschappen bij. Dat kondigt Brussels staatssecretaris belast met de Dienst voor Brandbestrijdingen en Dringende Medische Hulp (DBDMH) Christos Doulkeridis vrijdag aan.
 

Het personeelskader van de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp was al dertig jaar niet meer geëvolueerd en "was niet meer voldoende afgestemd op de veiligheidsbehoeften van de Brusselaars en de vele uitdagingen waaraan de DBDMH momenteel het hoofd moet bieden", zegt Doulkeridis.

Momenteel telt de DBDMH 1.002 personeelsleden. Concreet komen er 10 onderluitenanten, luitenanten en kapiteins bij (nu zijn het er 22) en, tegen 2015, 58 (eerste) brandweermannen en korporaals. "Deze uitbreiding van het personeelskader van de DBDMH zal de komende weken het voorwerp uitmaken van een overleg met de vakbondsorganisaties", zegt Doulkeridis nog.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Twee vermisten bij loodsbrand in Wingene

Twee vermisten bij loodsbrand in Wingene

  • zondag 01 april 2012, 07u06
  • Bron: vrt
  • Auteur: jva
WINGENE - In een loods van een transportbedrijf in Wingene is vannacht een brand uitgebroken. Drie mensen zijn zwaargewond overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. Volgens de brandweer zijn nog twee mensen vermist.
 

De chauffeurs die op het moment van de brand aanwezig waren, zijn opgevangen in een naburige buurtschool. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

April

4- foto.jpg

en nog een toemaatje...

individuele shots4.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9