12-12-16

Adjudant Dirk Van Nieuwenhoven

Een bedanking van onze collega Dirk en een superfoto van Pepijn

superfoto.png

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

10-12-16

Adjudant Dirk Van Nieuwenhoven

Vandaag beginnen we met een speciale goeiemorgen, misschien zijn jullie in Stad en Bad gisteren opgeschrikt geweest door die zovele sirenes, zovele brandweerwagens éwel voor één keer mochten we toch het eens laten horen dat Dirk Van Nieuwenhoven, adjudant in onze post op zijn welverdiende pensioen ging met 42 dienstjaren op de teller. Wat is er mooier dan hem te gaan afhalen tenhuize van, dat vrouwlief hem hielp bij het aankleden, dat hij voor de laatste keer in de commandowagen mocht mee rijden gevolgd door de grote kolonne brandweerwagens. Hij was jarenlang in mijn ploeg de korporaal, de sergeant en later de adjudant. Dirk het gaat je goed makker.

2a.jpg

3a.jpg

4a.jpg

5a.jpg

1a.jpg

6a.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-16

Oscare vzw

 
 
 

Nieuwe website moet aantal dodelijke slachtoffers door brand verminderen

   
   

2016 is een pikzwart jaar op vlak van brandveiligheid. Op 1 december zijn er al 67 dodelijke slachtoffers door woningbranden in België, al 10 meer dan in 2015. Dat is elke 5 dagen 1 dode door brand! We zien daarbij vooral een duidelijke stijging in Vlaanderen (41 slachtoffers ten opzichte van 23 vorig jaar). Oscare ontwikkelde een nieuwe website www.leefbrandveilig.be die moet helpen om het aantal dodelijke slachtoffers door brand naar beneden te krijgen.

Oscare vzw, nazorg- en opleidingscentrum voor brandwonden en littekens, streeft al jaren naar een brandveiliger leven. Jaar na jaar stijgt het aantal patiënten dat maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks in ons centrum verzorging nodig heeft voor hun brandwonden.

Oscare wil hier niet bij stil blijven staan en steekt de handen uit de mouwen om brand en brandwonden te voorkomen.

Al jaren worden campagnes en evenementen georganiseerd en opleidingen gegeven om via scholen, seniorenverenigingen en andere organisaties mensen bewust te maken van de risico's op brand in het dagelijkse leven en te wijzen op het belang van rookmelders in de woning. Jaren van informatie, brochures, affiches, ... zullen vanaf heden verzameld worden onder één noemer "LeefBrandveilig". Om iedereen toegang te geven tot de kennis die Oscare al die jaren heeft opgedaan, wordt vanaf vandaag de website www.leefbrandveilig.be online geplaatst. LeefBrandveilig.be moet een databank worden waarin je als volwassen, leerkracht, senior, kind, ... makkelijk informatie kan terugvinden in verband met brandveilig leven.

Naast de diverse campagnes zal je er ook info kunnen terugvinden over rookmelders, vormingen en tal van educatieve pakketten en materialen.

Bedrijven, organisaties en verenigingen worden uitgenodigd om deze levensreddende boodschap mee te ondersteunen. Interesse? Neem dan contact op met Peter Van Rossum (peter.van.rossum@oscare.be).

Ga naar de website via deze link. Download de infograpic in verband dodelijke slachtoffers

 

 

Campagne Veilige feesten

 
 

De kerstsfeer sijpelt stilaan binnen in de huizen. Je kan er ook moeilijk omheen: lichtjes, slingers, decoratie, een nieuw fonduestel, … de winkelrekken puilen er van uit. En ook dit jaar zullen er onder de kerstboom weer tal van gsm’s, tablets en spelconsoles liggen. We zetten alvast de champagne klaar en hopen op een knallend eindejaar. Kunnen we dan meteen ook afspreken dat het enige dat we laten knallen om middernacht de champagnekurken zijn? Prima! Wij dromen hardop van “Veilige Feesten”: geen vuurwerkslachtoffers, geen feestdecoratie die vuur vat, geen omvallende fonduestellen of kaarsen die synthetische feestkledij in brand zetten, geen vuurkorven met grote gensters en al zeker geen te hete soep ten midden van een overvolle tafel met kinderen. Gevaar schuilt maar al te vaak in een klein hoekje, volg daarom de dagelijkse tips van onze brandweerman tijdens de maand december. We helpen je graag op weg naar “Veilige Feesten”.

“Leef brandveilig” is geen slogan maar moet staan voor een brandveilige manier van leven.

Ga naar de campagne "Veilige Feesten" via deze link.

 
 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |