08-10-16

Wespen

De brandweer weet nu waarom de korpsen deze zomer soms verschillende keren op hetzelfde adres moesten terugkeren om wespen te verdelgen.

De brandweer had het deze zomer uitzonderlijk druk met het verdelgen van wespennesten. Sommige brandweerzones hadden vier keer zoveel interventies dan andere jaren. Nu blijkt dat er door een productiefout te weinig gif in het bestrijdingspoeder zat.

De brandweer bekijkt of er een ­gezamenlijke klacht kan worden ingediend tegen de producent. “Door de productiefout zitten we in de verschillende brandweerzones niet alleen met nog een voorraad wespenpoeder dat we niet meer kunnen gebruiken. Omdat het niet goed werkte, zijn we op veel plaatsen verschillende keren moeten terugkeren om nesten weg te halen. Dat heeft veel extra manuren gekost”, zegt directeur Bart Vandenbussche van Brandweervereniging Vlaanderen. 

 “Als we niet goed bij de ingang van het nest geraken, gebeurt het dat we een tweede keer (gratis) naar hetzelfde adres moeten om een nest weg te halen. Maar dit jaar moesten we dat opvallend vaak doen. Soms meerdere keren. Nu weten we dus waarom”, zegt Alain Habilis van de brandweerzone Vlaams-Brabant.

Bij de invoerder van het wespenpoeder was gisteren niemand meer bereikbaar voor commentaar. Maar tegenover de brandweer hebben ze de productiefout wel toegegeven

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.