14-07-16

Grote veranderingen op til in de brandweerzone Westhoek

Grote veranderingen op til in de brandweerzone Westhoek

De leiding van de brandweerzone Westhoek wil de posten in de zone volledig anders organiseren. Concreet ...zouden de posten Poperinge, Reningelst en Westouter fuseren en ondergebracht worden in een nieuwe kazerne in de Ouderdomseweg in Poperinge. Ook de posten Nieuwkerke, Kemmel en Mesen zouden fuseren in een nieuwe kazerne in Wulvergem.

De plannen worden nu, op dit moment dus, voorgesteld tijdens een infovergadering in Reningelst. De brandweermannen van de betrokken posten zijn aanwezig. Zoals bij elke verandering zijn er ook een pak tegenstanders. Brandweermannen die nu vlak bij de kazerne wonen, wonen nu plots veel verder.

Het voorstel is besproken met de zoneleiding en de burgemeesters, maar is nog niet definitief. "Ik wil er op een positieve en constructieve manier over discussiëren", zegt zonecommandant Robert Van Praet. "Zijn er andere voorstellen, dan kunnen we eventueel bijsturen. Er is een risico-analyse gebeurd: financieel, personeel, materiaal, aanrijtijden,... Dit voorstel komt er om de burger nog beter te kunnen dienen. Nu, met allemaal kleine posten, is het te versnipperd, vaak met oud materiaal en onvoldoende beschikbaarheid."

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.