21-06-16

Jongetje (5) kritiek nadat hij uit auto wordt geslingerd

Jongetje (5) kritiek nadat hij uit auto wordt geslingerd

 
 
Jelle Houwen
20/06/16 - 20u58  Bron: eigen berichtgeving

Onaangepaste rijstijl en 1,6 promille alcohol in bloed van vader

© Jelle Houwen.

UPDATE Een 5-jarige jongetje raakte deze avond om 17.30 uur  levensgevaarlijk gewond bij een zwaar verkeersongeval op de grens tussen Diksmuide en Veurne, waar de Pervijzestraat overgaat in 's Heerwillems (N35).  De jongen zat met zijn twee broertjes en ouders in de wagen toen zijn 28-jarige papa de controle over het stuur verloor na een dubbele bocht. De man legde een positieve ademtest af.

De Ford Focus ramde een boompje en reed 30 meter in de gracht. De 5-jarige jongen zat wellicht op de middelste zetel en had geen gordel om. De wagen sloeg aan het tollen en het zoontje werd door de achterruit van de Ford geslingerd. Hij kwam 20 meter verder met zijn gezicht op het asfalt terecht en werd met zeer kritieke verwondingen naar het ziekenhuis van Veurne gebracht.

Vandaar werd hij met de helikopter overgevlogen naar het kinderziekenhuis van het UZ in Gent. Op het moment van het ongeval was het hard aan het regenen. Volgens de eerste vaststellingen reed de vader te snel en onaangepast in het regenweer. Hij legde ook een positieve ademtest af en had 1.61 promille alcohol in zijn bloed, waarop zijn rijbewijs werd ingetrokken. De N35 werd urenlang afgesloten voor alle verkeer. Het parket van Veurne stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.