17-06-16

Wijkbrandweerman

Brandweer gaat voorlopig door met proef wijkbrandweerman

reageer
 
6
 
 
 
 
Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

HILVERSUM – René Wollaars blijft voorlopig actief als de eerste Hilversumse wijkbrandweerman. De proef om te starten met een vertegenwoordiger van de brandweer in enkele wijken in Oost blijkt goed te bevallen. Vanwege het succes is besloten er nog een half jaar aan vast te plakken.

De plannen voor een wijkbrandweerman lagen in 2015 al even op tafel. Wollaars begon officieel eind vorig jaar al met deze nieuwe functie in het Riebeeckkwartier en de Liebergen. Op verzoek van de Geuzenbuurt heeft hij deze buurt aan zijn werkgebied toegevoegd.

Veiligheid
Het idee achter de wijkbrandweerman is om de brandweer zichtbaarder te maken in de wijk. Wollaars is een aanspreekpunt voor de buurt wat betreft brandveiligheid in huis en de buurt. Hij geeft onder meer voorlichting thuis bij de mensen.

Dodelijk
Tevens is het de bedoeling dat deze buurten brandveiliger worden. De wijkbrandweerman richt zich voornamelijk op zelfstandig wonende ouderen; een categorie inwoners waarbij steeds meer branden met dodelijke afloop zich voordoen. In november 2015 gebeurde dat ook tweemaal in Hilversum op de Willem Bontekoestraat en de Spechtstraat.

Positief
De proef zou in ieder geval doorlopen tot de zomer. Nu is besloten tot eind dit jaar verder te gaan met het experiment. "Wij krijgen zeer positieve geluiden uit de wijken en merken dat er steeds meer vraag ontstaat", laat een woordvoerder van de Brandweer Gooi en Vechtstreek weten. Gezien het succes van het eerste half jaar met de wijkbrandweerman in Oost sluit het brandweerkorps niet uit dat er meer wijkbrandweermannen komen.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.