06-06-16

Toekomst brandweer ligt bij nieuwe kleine tankautospuit (video)

Bij onze vrienden in Baarland (NL)

Eindelijk komt het gezond verstand naar boven in plaats van met zes uitrukken met vier......

Toekomst brandweer ligt bij nieuwe kleine tankautospuit

BAARLAND - De Zeeuwse tankautospuit wordt misschien wel dé brandweerwagen van de toekomst in Nederland. Dat verwacht Gerrie Ruijs, directeur van de Veiligheidsregio. De Zeeuwse tankautospuit, kortweg TS, is een technisch hoogstandje waardoor de brandweer met vier in plaats van de gebruikelijke zes man branden kan blussen.


 
 
 
 
Unable to play media
 
 
 
 
 
 
 
 
 
720p
 
  • 720p
  • 480p
  • 360p
00:00 / 01:35
 
 
 
 
Embed video Dimensions:
 
 
 
Reclame duurt nog: 01:35

Weerstand
De Zeeuwse tankautospuit is uit nood geboren. De Veiligheidsregio Zeeland kampt met een tekort aan brandweervrijwilligers. Een auto die met vier in plaats van met zes man kan blussen, is dan een uitkomst. Maar is het veilig? Ja, zegt Frans Jung volmondig. Hij is brandweervrijwilliger in Baarland met een jarenlange staat van dienst. Ook hij moest eerst de nodige weerstand overwinnen. Zeker toen bleek dat de wagen de nodige kinderziektes had. Maar inmiddels is hij meer dan overtuigd. 

Succes
Directeur Ruijs van de Veiligheidsregio Zeeland verwacht dat de bluswagen een groot succes wordt. De brandweer in Zeeland zal 24 van deze brandweerwagens in gebruik nemen, maar hoogstwaarschijnlijk worden dat er op termijn veel meer. Dan zullen de meeste grote spuitauto's voor zes man verdwijnen. De directeur maakt wel een uitzondering voor de industriegebieden in Zeeland. Daar zullen de grotere brandweerwagens voorlopig gestationeerd blijven. 

Landelijke navolging
Na Zeeland volgt misschien de rest van Nederland. Directeur Ruijs geeft aan dat de Brandweerinspectie het voertuig kritisch heeft bekeken, maar blij verrast en positief was over de slagkracht. De Zeeuwse TS zal nog uitgebreid worden getest en er zal worden gekeken of de brandweerauto aan alle eisen voldoet. Gerrie Ruijs: "Als dat zo is, dan kan de TS het voertuig voor heel Nederland worden." 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.