23-05-16

Acht gewonden bij zware brand in flatgebouw

Acht gewonden bij zware brand in flatgebouw

Het vuur vernielde een flat op de negende verdieping

Het vuur vernielde een flat op de negende verdiepingFoto: Dany Van Loo

Oostende - Zondagavond woedde een zware uitslaande brand in een flatgebouw van de sociale huisvestingsmaatschappij de Gelukkige Haard aan het Cardynplein. Daarbij vielen acht gewonden. Het medisch rampenplan werd afgekondigd.

De brand ontstond omstreeks 21.30 uur in de living van een flat op de negende verdieping van één van de appartementsblokken in de sociale woonwijk. Het vuur verspreidde zich daarbij razendsnel. De brandweer en de hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse. Het hele appartementsblok, waar veel oudere mensen wonen, werd onmiddellijk ontruimd. Een veertigtal bewoners werd daarbij tijdelijk ondergebracht in het nabijgelegen ontmoetingscentrum.  Acht mensen werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Het gaat om drie bewoners van de flat, waaronder twee kinderen. De volwassen bewoner zou daarbij zware brandwonden aan de arm hebben opgelopen. Vier bewoners op de tiende verdieping werden met rookintoxicatie weggebracht, samen met een vrouw die onwel was geworden.

"De brandweer kreeg het vuur zeer snel onder controle", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A). "De bewoners werden preventief geëvacueerd tot de brandweer alle flats had gecheckt en rookvrij had verklaard. Zij konden eerst terecht in een bus van De Lijn en daarna in ontmoetingscentrum De Blomme. De flat waar de brand heeft gewoed is onbewoonbaar."

Na iets meer dan een uur konden de mensen terugkeren naar hun appartement.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.