Meer dan zestig jaar lang blies Antoon Verschoot elke week de Last Post onder de Menenpoort. Intussen geniet hij sinds december vorig jaar van zijn 'pensioen' en de rust. Meer dan zestig jaar lang was Antoon onder de Menenpoort te vinden om er trouw de Last Post te blazen. Door gezondheidsproblemen moest hij in december echter zijn geliefde klaroen uit handen geven.

"Het is nu aan de jonge gasten"

"Mijn tijd van gaan was gekomen. Het is een goede beslissing geweest om te stoppen", zegt de negentiger. "Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik heb er geen enkele keer tegen mijn zin gestaan en, als ik de mensen mag geloven, heb ik het ook goed gedaan. Maar nu is het aan de jonge gasten om het waar te maken."

Sinds zijn laatste Last Post op 12 december 2015 is Antoon niet meer teruggekeerd naar de Menenpoort. Ook zijn brandweerkostuum ligt er onaangeroerd bij. "Op eigen houtje geraak ik niet meer ter plaatse", legt Antoine uit. "Er moet mij altijd iemand brengen en ophalen en dat zie ik ook niet zitten. Er is 's avonds bovendien te veel volk om eens rustig langs te gaan. Het hoeft niet meer voor mij, ik kan daar niet meer zo goed tegen. Misschien dat ik nog eens passeer bij een speciale gelegenheid, dat zien we dan wel."

Samen met vrouw, dochters én zus uit Engeland

Voor de titel van 'ereburger' was Antoon wel present, samen met zijn vrouw Suzanne Lefever en hun dochters Trees, Liesbeth en Tine, zijn zus Cécile (94) die uit Engeland was overgekomen en de collega-klaroenblazers.

(DVDB)