05-05-16

een persoon in het kanaal Roeselare-Leie

Brandweer redt bestuurder uit kanaal Roeselare - Leie + foto's + video

Gisteravond rond 7u 30 kreeg de brandweerpost van Roeselare een oproep binnen dat zich ter hoogte van de Kolenkaai niet ver van de Schaapsbrug een persoon in het kanaal Roeselare-Leie was gevallen. Bij aankomst van de brandweer bleek dat een voertuig in het kanaal terecht was gekomen. De eerste brandweermannen zagen meteen dat de bestuurder nog in het voertuig zat. De brandweermannen sprongen daarop in het water om de bestuurder uit de auto te bevrijden. Het jaagpad en de Kolenkaai was een tijdlang afgesloten voor al het verkeer.

Door de locatie van de interventie werd automatisch de signalisatiewagen opgeroepen van de brandweerpost. Deze was als eerste ter plaatse, de brandweermannen zagen meteen dat de bestuurder nog in het voertuig zat en twijfelden geen moment en sprongen in het water om de bestuurder die vast zat in haar gordel te bevrijden. In die tijd kwamen de duikers van Roeselare ter plaatse die uiteindelijk het slachtoffer en brandweercollega's uit het water hielpen. Op het droge werd het slachtoffer overgenomen door het medisch personeel. Het slachtoffer werd met onderkoelings symptomen naar het AZ Delta campus Wilgenstraat overgebracht.

Een bergingsfirma werd gevorderd om het voertuig uit het water te takelen. Doordat de rijweg een grote 30m van de kade lag, werd een grote mobiele kraan opgeroepen van een andere bergingsfirma. Doordat de kade ver verwijderd was van de rijweg en de vele bomen die langs de baan stonden was het een moeilijke klus voor de bergingsfirma om het voertuig uit het water te tillen. Na een kleine twee uur werd de wagen uiteindelijk uit het water getild en vakkundig op een takelwagen geplaatst.

Pierre Henri Demeyere / 112Antwerpen

Foto's © Pierre Henri Demeyere

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.