28-04-16

Brandweerkazerne sluit op 1 juli

Brandweerkazerne sluit op 1 juli

 door Stef Van Overstraeten

De brandweermannen kunnen in het korps van Dendermonde of elders terecht, maar reageren toch aangeslagen.Foto: svl

DENDERMONDE / OUDEGEM - 

De kogel is door de kerk. De brandweerkazerne van Oudegem gaat dicht vanaf 1 juli dit jaar. Er vallen geen ontslagen, de brandweermannen kunnen in het korps van Dendermonde of elders terecht, maar toch reageren de Oudegemse brandweermannen ontgoocheld.

De brandweerkazerne van Oudegem sluit binnen drie maanden. “Dendermonde is de enige stad in de zone met twee kazernes”, zegt Filip Anthuenis, voorzitter van de zone Oost. “Het is beter om naar één kazerne te gaan en die volledig te renoveren. De veiligheid van de burgers zal niet in het gedrang komen. Er wordt zwaar geïnvesteerd in Dendermonde, het zonaal secretariaat en al het zonale personeel komen naar hier.”

De zoneraad met de burgemeesters van de zeven gemeentes keurde het personeelsplan goed én de sluiting van Oudegem goed. “Omdat er overdag te weinig mankracht beschikbaar is in Oudegem hebben we besloten om de kazerne te sluiten”, zegt Piet Buyse (CD&V), burgemeester van Dendermonde. “Er is een onderzoek geweest naar de opkomsttijden en de keren dat de brandweer is uitgerukt. Ook een risicoanalyse binnen de hele zone is gemaakt. Uit al die zaken blijkt dat we deze moeilijke beslissing moeten nemen. Ik heb daar van wakker gelegen.”

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.