17-04-16

Open Deur brandweerpost Lichtervelde

Open deur brandweerpost Lichtervelde.

We gaan van start om 10u met de trekking van de tombolaronde waarvoor onze brandweerlui bij elk gezin in Lichtervelde langs gingen.

Om 11u15 en om 14u is er een demonstratie van een frituurbrand en hoe je deze niét maar vooral wél moet blussen.

Om 14u30 is er de prijsuitreiking voor de kleurwedstrijden waaraan alle leerjaren van de Lichterveldse scholen konden deelnemen.

Rond de klok van 16u is er een demonstratie gepland waarbij we tonen hoe iemand bij een ongeval uit zijn wagen ontzet kan worden als deze geklemd zit.

 

Daarnaast zijn er nog een aantal doorlopende activiteiten.

We verwachten de tuimelwagen van de Federale Politie die het belang van de autogordels nog maar eens in de verf zet. De BPA-stand (Brand Preventie Advies) informeert de bezoekers over het gebruik en belang van rookmelders in de woning.

In de reanimatieworkshop leren we onze bezoekers hoe te reageren indien iemand bewusteloos geraakt, een hartstilstand of een hartinfarct meemaakt. Het is van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen deze technieken onder de knie krijgen.

Voor de kleinsten zijn een springkasteel en brandweerspelletjes geregeld. Onze ballonnenman van 2 jaar geleden is ook terug van de partij en zal de kinderen (die ook geschminkt kunnen worden) entertainen met kunstwerkjes geplooid uit ballonnen.

Iedereen kan ook onze wagens, materiaal en de krantenartikels rond ons korps van de laatste 2 jaar bekijken.

Onder het genot van een barbecueworst en een natje tonen we eveneens de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik op groot scherm.

Uiteraard is de toegang gratis!

flyer-2016.jpg

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.