15-04-16

Siebe (7) krijgt toch onvergetelijk communiefeest dankzij brandweer en burgemeester

Siebe (7) krijgt toch onvergetelijk communiefeest dankzij brandweer en burgemeester

 
 
 
Door: Xavier Lenaers
11/04/16 - 12u34  Bron: Het Laatste Nieuws
© Foto Borgerhoff.

Munsterbilzen Op het communiefeest van de kleine Siebe Loyson (7) uit Munsterbilzen stapten gisteren zeven brandweermannen binnen. Ze hadden een toepasselijk cadeau mee: een brandweerkazerne in Lego. Iets extra's had de jongen wel verdiend, want twee dagen voordien was hij nog uit zijn brandende flat moeten vluchten.

Siebe had enorm uitgekeken naar zijn communie die hij normaal thuis zou vieren. In het appartement waar hij met zijn alleenstaande mama en twee zusjes, Kyara (13) en Femke (11), woont, was alles al in gereedheid gebracht voor het feest van zondag. Het zou een gezellige bijeenkomst met de naaste familie worden.

Maar vrijdagavond brak er brand uit. Een zware brand: de keuken helemaal vernield, de living beschadigd en grote waterschade. Mama Anita Loyson kon zich met haar drie kinderen in veiligheid brengen, maar de flat werd wel onbewoonbaar verklaard. Wég communiefeest. "Ik had de indruk dat Siebe eerst niet goed besefte wat hem overkomen was", vertelt mama Anita Loyson. "Maar enkele uren later drong het tot hem door en begon hij te wenen."

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.