14-04-16

31 dodelijke slachtoffers bij woningbranden!

 

31 dodelijke slachtoffers bij woningbranden!

Op het moment van het schrijven van dit bericht (14 april 2016) zitten we reeds aan 31 dodelijke slachtoffers, evenveel als het totale aantal slachtoffers door woningbranden in Nederland in heel 2015, en reeds meer dan de helft van het totaal aantal slachtoffers vorig jaar in België (57)!
De meeste slachtoffers van woningbranden bevinden zich in Vlaanderen en gebeuren vooral tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag. Naarmate de leeftijd stijgt, stijgt ook het aantal dodelijke slachtoffers. De meeste branden onstaan in de keuken en in de woonkamer.

Dat er nog heel wat werk aan de preventiewinkel is, hoeft dus weinig betoog! "Meer dan ooit moeten we met de verschillende organisaties die zich met brandpreventie bezighouden, brandweer, overheden, industrie, partnerorganisaties en verenigingen de krachten bundelen om te komen tot een brandveilige(re) samenleving", zo zegt directeur Koen Maertens.
Oscare is alvast bereid om een spreekwoordelijk tandje bij te steken! We willen in 2016 nog meer inzetten op brandveiligheid om met educatieve projecten en campagnes, kinderen en jongeren, senioren en andere kwetsbare doelgroepen te bereiken. Aan de hand van de onderste banner (downloaden) willen wij mensen bewust maken van het plaatsen en testen van rookmelders en het aanleren van een vluchtplan. We roepen dan ook op om infographic en banner massaal te delen via Facebook en Twitter.

Brandveilig leven kan je leren en liefst vandaag nog!

Meer informatie? Contacteer Peter Van Rossum, Communicatie Oscare vzw, peter.van.rossum@oscare.be, GSM: 0478/65.44.03.

Bestel nu hier jouw rookmelders.

 
 
 

Download de infographic en/of de LeefBrandveilig banner via deze link en deel deze via sociale media met de hashtag #leefbrandveilig.

Facebook Like ButtonTweet Button

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.