09-04-16

Kathaai

Weeral een mooie strandvondst opgeraapt. Het eikapsel van de kathaai
De kathaai heeft grijsbruine rug en flanken met grote, ronde, zwarte en witte vlekken en de buik is vuilwit.
De levenswijze is dezelfde als de hondshaai. De kathaai voedt zich voornamelijk met kreeftachtigen en inktvissen. De soort wordt groter dan de hondshaai en prefereert rotsachtige bodems. Hij kan in de Middellandse Zee tot op vierhonderd meter diepte voorkomen. De eikapsels van kathaaien worden zelden langs onze kust aangetroffen.
De kathaai is groter dan de hondshaai, hij meet 165 cm.
Zijn verspreidingsgebied is de Noordoost-Atlantische Oceaan en de Noordzee. Langs de Belgische/Nederlandse kust zeldzaam.

13.jpg

kathaai.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.