04-04-16

Drenkeling gereanimeerd in De Haan

Drenkeling gereanimeerd in De Haan

 
 
MMB
2/04/16 - 19u41  Bron: eigen berichtgeving
De drenkeling werd met de Seaking afgevoerd. (Archiefbeeld) © Bart Leye.

Voor het strand van De Haan is deze namiddag een drenkeling gereanimeerd. De man ging om onbekende reden in het ijskoude water en keerde niet meer terug. De brandweer en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst zetten meteen een reddingsactie op touwen. Uiteindelijk kon de man aan boord gehaald worden van reddingsboot 'De Sterke Dries'.  Hij werd met de Seaking afgevoerd.

De brandweer ontving rond 17 uur een melding van een drenkeling voor de kust van De Haan. Meteen werd een reddingsactie op poten gezet in samenwerking met de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst.

Verschillende reddingteams kwamen ter plaatse, maar uiteindelijk was het de reddingsboot 'De Sterke Dries' van de VBZR die het slachtoffer aan boord haalde. Volgens de schipper van de boot haalden drie redders de drenkeling uit het koude water. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en werd ter plekke gereanimeerd en kreeg zuurstof toegediend. De reddingsboot ging dieper in het water, waarna het slachtoffer in de Seaking werd geholpen die boven de boot cirkelde. De man werd afgevoerd naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Over zijn toestand is momenteel niks bekend.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.