01-04-16

Beervat ontploft

Beervat ontploft: straat en gevel onder de mest, stank niet te harden

Het mestvat sprong langs de achterzijde stuk. Foto: jhp

Brussegem / Merchtem -

De brandweer had gisterenvoormiddag urenlang werk met het opruimen van drijfmest op de Nieuwelaan. Daar was een beervat achter een truck stuk gesprongen. Eén gevel kreeg de volle laag, maar ook de zijberm en het fietspad lagen onder de drek.

Het was gisterenvoormiddag rond half tien schrikken bij heel wat automobilisten die van Brussegem richting Meise reden op de Nieuwelaan. Achteraan een trekker hing een groot beervat met drijfmest dat ter hoogte van de koppelingskranen achteraan stuk sprong, allicht door overdruk.

Naast de defecte koppeling was er in de tank ook een klein gat ter grootte van een tennisbal, waaruit een metershoge mestfontein achter de truck omhoog sproeide.

Buurtbewoner Leo Vermoesen (76) woont in een boerderij waarvan de woonst met huisnummer 118 dicht tegen de straat staat. Zijn gevel werd tot op een hoogte van ruim een meter over de hele lengte bedekt met een laag drek.

Vermoesen: “Ons huis riekt er hier helemaal naar. Ik probeer het zo snel mogelijk op te kuisen, voordat de mest in onze gevel dringt, maar ik vrees dat hiervan sporen zichtbaar zullen blijven.”

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.