01-04-16

100 werknemers geëvacueerd na brand bij Picanol

100 werknemers geëvacueerd na brand bij Picanol

100 werknemers geëvacueerd na brand bij Picanol

Foto: wsg

Ieper -

Een honderdtal personeelsleden bij het Ieperse bedrijf Picanol is donderdagavond geëvacueerd nadat er brand uitbrak in een afzuiginstallatie.

Rond 18 uur was een zwarte rookpluim te zien boven Picanol langs de Steverlyncklaan in Ieper. “Er ontstond brand ter hoogte van de filter van de afzuiginstallatie in de koelzone van de gieterij”, zegt bedrijfswoordvoerder Frederic Dryhoel. “Een honderdtal werknemers werd geëvacueerd uit de gieterij en de interne en externe brandweer werden opgeroepen.”

De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. “Het afzuigsysteem is afgesloten door een omkasting”, vertelt Raf Decombel, kapitein bij de Ieperse brandweer. “Enkele delen waren roodgloeiend. We koelden eerst van buitenaf, maakten daarna de omkasting open en blusten het vuur binnenin.”

Er kwam een ambulance ter plaatse, maar er vielen geen gewonden. “De verbrandingsrook was niet toxisch, dus hebben we snel beslist om geen perimeter in te stellen”, aldus Dryhoel. “De oorzaak is nog onduidelijk. Experts voeren vandaag een onderzoek. Daarna beslissen we wanneer de productie opnieuw wordt opgestart.”

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.