29-03-16

Politieman en voorbijganger halen drenkeling uit kanaal

IZEGEM

 

Politieman en voorbijganger halen drenkeling uit kanaal

De agent zwemt naar de man die net kopje onder gaat. - Foto VHS
De agent zwemt naar de man die net kopje onder gaat. - Foto VHS

Een oudere man die zaterdagmorgen met zijn wagen in het kanaal Roeselare-Leie belandde, is gered door een agent. Die aarzelde niet en sprong in het koude water. Mogelijk schrok het slachtoffer van de politie die op weg was naar een interventie.

Kevin Paternot (34) was getuige van de reddingsactie. "Ik was in de regio omdat ik iets wou ophalen dat ik gekocht had via een tweedehandssite", vertelt de Brusselaar. "Voor mij reed op de Noordkaai in Izegem een Ford, achter mij een combi van de politie. Ineens staken de agenten hun zwaailichten aan. Ik vermoed dat ze net een oproep hadden gekregen voor een interventie. Ook de oudere man voor mij zag dat en wilde aan de kant gaan. Volgens mij heeft hij op het gaspedaal geduwd in de plaats van op zijn rem. In elk geval belandde zijn auto in het water."

Kevin hielt hald, ook de politie gooide alle remmen dicht. "Spring jij of spring ik?", riep ik naar één van de agenten. Die antwoordde dat hij wel z'n verantwoordelijkheid zou nemen. Samen met zijn collega zocht ik intussen naar een stuk touw waarmee we hen uit het water zouden kunnen trekken. De oudere bestuurder van de personenwagen was er in geslaagd om zelf uit zijn wagen te kruipen maar kennelijk kon hij niet zwemmen. Voortdurend ging hij kopje onder. Gelukkig slaagde ik er met die andere agent in om zijn collega en de drenkeling weer aan wal te krijgen. Het slachtoffer was helemaal verward. Zo goed en zo kwaad hebben we geprobeerd 'm af te drogen, even later was daar de ziekenwagen die hem naar de kliniek zou brengen." Kevin Paternot is blij dat hij kon helpen. "Ik ken de streek totaal niet en belandde ongewild temidden van een vreemde situatie. Hopelijk maakt het slachtoffer het goed", besluit de man. (AHK/BKH)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.