14-03-16

Twee doden bij zware botsing op E403 in Wevelgem

Twee doden bij zware botsing op E403 in Wevelgem

 
Door: Hans Verbeke
14/03/16 - 10u03  Bron: Eigen berichtgeving
 

video Op de E403 in Wevelgem zijn vanochtend twee mensen om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Dat gebeurde iets voor negen uur in de richting van Doornik, net voorbij de tunnel in Wevelgem.

 
Eén van de auto's vatte vuur, de twee inzittenden verkoolden. Drie mensen werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht

Een vrachtwagen met aanhangwagen botste in de staart van de file op een personenwagen. Door de kettingreactie deelde ook een tweede wagen zwaar in de klappen. De trucker, die zo goed als ongedeerd bleef, probeerde nog om de inzittenden uit het brandende voertuig te evacueren, maar dat lukte niet. Ook pogingen van omstaanders om het vuur te blussen, lukten niet. De twee slachtoffers verkoolden. Over hun identiteit is nog geen duidelijkheid.

"Toen de brandweer aankwam, stond het voertuig van de slachtoffers in lichterlaaie", zegt persofficier Jan Leenknegt van hulpverleningszone Fluvia.

De inzittenden van de andere voertuigen konden op eigen kracht hun voertuig verlaten. Onder hen vielen nog twee lichtgewonden. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht.

Om 10.45 uur was opnieuw één rijstrook vrij op de snelweg. Het verkeer dat er geblokkeerd stond door het ongeval, werd doorgelaten. Op die manier creëerde de politie een vrije snelweg. Tot na de vaststellingen van de verkeersdeskundigen, het bergen van de lichamen en het takelen van de wrakken is vanaf de wisselaar in Moorsele immers geen verkeer meer toegelaten op de E403 in de richting van Doornik. Het verkeer wordt er omgeleid via laterale wegen.

Vermoed wordt dat de snelweg pas in de loop van de namiddag weer voor het verkeer zal opengesteld worden.

© Foto Hans Verbeke.
© Foto Hans Verbeke.
© Foto Hans Verbeke.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.