10-03-16

Politieagent redt vrouw van zekere dood in woningbrand

Politieagent redt vrouw van zekere dood in woningbrand

Politieagent redt vrouw van zekere dood in woningbrand

Een versiering viel op de kachel, wat leidde tot de brand. Foto: nmi

Blankenberge - Politieagent Tom Defour heeft de vrouw die in de De Smet de Naeyerlaan 17 woont van de dood gered toen hij opmerkte dat haar woonst onder de rook zat. Toen hij langskwam om haar verhuizing in orde te brengen, merkte hij de brand op.

Politie-inspecteur Tom Defour, die tijdelijk zijn collega wijkagent vervangt, ging gisteren maandagnamiddag rond 15.15 uur naar de De Smet de Naeyerlaan 17 om de bewoonster in te schrijven in het bevolkingsregister. Het was niet de eerste keer dat de politie-inspecteur bij de dame langsging, omdat hij die zelden thuis vond.

“Ik kon niet naar binnen kijken in de woning.”, vertelt Dufour. “Het was eerder toevallig dat ik langsging. Bij de vorige keren kon ik door het venster kijken, maar nu was dat niet het geval. Ik had een raar voorgevoel. Aan de buitenzijde van het gebouw kon je niets zien dat wees op een brand. Er kwam zelfs geen rook vanonder de voordeur. Het is pas toen ik de deur opende dat ik zag dat de hele woonkamer onder de rook zat. De dame zat daar op een stoel en reageerde niet. Ik heb daarop onmiddellijk de hulpdiensten gewaarschuwd.”

De brandweer had het vuur snel onder controle. “Het vuur is ontstaan door een versiering die op de gaskachel gevallen is.”, zegt brandweerofficier Dirk Maertens. “Door de hitte is de plastic versiering beginnen te branden. Dat bracht een grote rookontwikkeling met zich mee. De woonst heeft heel wat rookschade opgelopen door de brand. Ook een man die op de eerste verdieping lag te slapen, hebben wij geëvacueerd uit het huis. Door de brand is er zelfs een brandgeur waarneembaar tot op de derde verdieping.”

De dame werd met een zware rookintoxicatie door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Blankenberge

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.