08-03-16

Brandweer zes uur in de weer om ontplofte silo te blussen

Brandweer zes uur in de weer om ontplofte silo te blussen

Brandweer zes uur in de weer om ontplofte silo te blussen

De silo van 40 meter hoog blussen is een heel karwei. Foto: gsd

Oostrozebeke -

Er was even paniek zaterdag bij Unilin Panels. Er werd gevreesd dat twee silo’s en een drooginstallatie in brand stonden. Uiteindelijk bleek het om één silo te gaan, maar het blussen duurde toch zes uur.

Bij Unilin Panels, het vroeger Spano, was er zaterdag alweer een ontploffing in een silo. De brandweer was zes uur in de weer om het vuur te blussen.

De ontploffing deed zich voor rond 17.30 uur op de site langs de Ingelmunstersteenweg. Eerst werd gevreesd dat twee silo's en een drooginstallatie in brand stonden, maar bij aankomst van de brandweerkorpsen van Ingelmunster en Meulebeke bleek het om één silo en de toevoerleiding te gaan.

Gassen in de stofsilo hebben aan een vonk genoeg om te ontploffen. Speciale explosieluiken beperken de schade, maar toch is het een hels karwei om het vuur geblust te krijgen. “De silo is 40 meter hoog”, zegt postoverste Wim Decoopman van brandweer Ingelmunster. “We hadden twee hoogtewerkers en twee tankwagens nodig om de brandhaarden beetje per beetje met schuim te versmachten en te blussen.”

Een karwei dat maar liefst zes uur duurde, tot na middernacht. Ook in oktober vorig jaar was er al een explosie.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.