05-03-16

Jack the fire dog

Jake overleefde als puppy een zware brand, maar werd achtergelaten door zijn baasjes. Nu werkt hij samen met zijn redders

 
 
Michelle Sakkers
4/03/16 - 21u27  Bron: AD.nl
© Collage AD, Foto's: Imgur.

Jake was nog een puppy toen hij door de brandweer uit een huis werd gered. Ondanks dat het hondje brandwonden had over zijn hele lichaam, overleefde hij het wonder boven wonder. Zijn familie verliet Jake echter tijdens de behandeling aan zijn wonden, waarna brandweerman William Lindler besloot hem te adopteren. Nu hij groter en helemaal hersteld is, heeft Jake zich aangesloten bij zijn helden.

De hond was tijdens de woningbrand nog maar negen weken oud en woog slechts twee kilo. De kleine pup is inmiddels ontpopt tot een sterke en stoere brandweerhond.

Jake is nu de trotse mascotte van het korps geworden en mag zelfs pronken met een eigen badge. Regelmatig gaat Jake ook mee op pad met de brandweermannen van de Hanahan brandweerkazerne. Zo trekt hij samen met de brandweermannen naar scholen voor educatiemomenten over brandveiligheid. En hij slaapt altijd bij zijn baasje William tijdens nachtdiensten. De twee zijn onafscheidelijk geworden.

"Ik zou willen dat Jake weet dat hij ondanks zijn brandwonden nog steeds prachtig is'', aldus Lindler tegen ABC News

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.