Vrijdag 19 februari is de bewoonster van een villa in de residentiële Parnassialaan in De Panne om het leven gekomen. De oorzaak zou een accidentele brand zijn, maar niemand in de buurt heeft iets opgemerkt. Geruime tijd later stelde een buur vast dat het grote raam beneden zwartgeblakerd was en stukgesprongen. Die buur belde de politie, die in de woning een overleden vrouw van in de vijftig aantrof, samen met haar dode hondje.

De postoverste van de brandweer stelde vast dat alles al was afgekoeld, zodat de brand waarschijnlijk al de middag of avond voordien had gewoed, maar dat de vlammen waren uitgedoofd door een gebrek aan zuurstof. Bluswerken waren dus niet meer aan de orde - alleen het kapotte raam werd dichtgetimmerd.

Op het ogenblik van de feiten was de partner van de dame niet thuis. In eerste instantie kon de branddeskundige en de politie geen verdachte omstandigheden vaststellen en lijkt het om een accidentele brand te gaan. Het verdere onderzoek wordt overgelaten aan het parket en de wetsdokter.

Uit respect voor de familie van het slachtoffer hebben de buurtbewoners gezamenlijk besloten om de pers niet te woord te staan.

(MVP - Foto MVP)