08-02-16

Twee zeehondenpups spoelen aan aan Belgische kust door stormweer

Twee zeehondenpups spoelen aan aan Belgische kust door stormweer

 
 
Door: redactie
8/02/16 - 13u57  Bron: Belga
© Facebook SEA LIFE Centre Blankenberge.

Door de felle wind op zee zijn er vanochtend twee zeehondenpups aangespoeld aan de Belgische kust. Zaterdag strandde er ook al een zeehond. Dat meldt Sealife Blankenberge.

 

Lees ook

 
 

Terwijl het opvangcentrum zaterdag twee zeehonden opnieuw vrij liet, kwam al een oproep binnen voor een nieuwe aangespoelde zeehond in Duinbergen aan de Oostkust. De zeehond was verzwakt en vertoonde verschillende wondjes. Het gaat om een vrouwtje van 6 weken oud en ongeveer 20 kilo.

Amper 4 weken oud
Vandaag liepen nog twee meldingen binnen. De eerste pup strandde in Oostende. Het diertje was amper vier weken oud. Dat zagen de verzorgers aan de hand van de navel die nog niet was toegegroeid. Het andere jong spoelde aan in De Haan. Het gaat om een vrouwtje van 21 kilogram. Zij had koorts, diarree, pikwondjes en een groot abces op de achterflipper.

Grijze zeehonden worden in volle winter geboren. Tot ze twee maanden oud zijn, zijn ze afhankelijk van de melk van de moeder. Door de storm kan de moeder de pup vaak niet meer volgen en spoelt de pup aan op het strand

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.