Geen bekendere hond in Brugge dan Fidèle. Je kon er bij zonnige dagen immers donder op zeggen dat je de rustige labrador zou zien liggen, vanuit zijn raam van een woning die uitkijkt op de Groenerei, als je meevoer in een toeristenbootje dat de stad via het water verkent. Fidèle had door de jaren heen dan ook een echte 'fanbase' opgebouwd: niet alleen prijkt hij op toeristische kiekjes van bezoekers uit alle uithoeken van de wereld, het ging zelfs zo ver dat hij zijn eigen Wikipedia-pagina kreeg. Waar zijn overlijden intussen trouwens ook bevestigd wordt. De bekende hond had zelfs een cameo in de Amerikaanse prent 'In Bruges'.

 
 

Maar nu is de brave loebas dus niet meer, bevestigt het gezin van Caroline Van Langeraet. "Hij was ziek en we hebben hem helaas moeten laten inslapen. Met heel veel spijt in het hart, ja. Hoe hij op een dag zo door het raam is gaan liggen? Gewoon, dat is spontaan gegroeid. En voor we er erg in hadden was hij één van de bekendste 'attracties' in Brugge en werd ons raam één van de populairste locaties om een foto te nemen."

 
'Fidèle Bruges' intikken op Google Afbeeldingen en je hebt het bewijs dat deze labrador wel érg populair was.

'Fidèle Bruges' intikken op Google Afbeeldingen en je hebt het bewijs dat deze labrador wel érg populair was. © GF

 

Of er straks een nieuwe trouwe viervoeter de harten van de toeristen doet smelten, willen we nog weten. "Dat hebben we nog niet beslist. We hebben hier ook nog een jack russell rondtrippelen, maar we weten nog niet of we op termijn een nieuwe labrador in huis halen."

(ON/FJA)