01-02-16

Dertiger dood achtergelaten

KENNIS VAN SLACHTOFFER OPGEPAKT NA VLUCHTMISDRIJF DODELIJK ONGEVAL

Dertiger dood achtergelaten

De wagen knalde tegen een lantaarnpaal en ging over de kop. - Marc De Roeck
De wagen knalde tegen een lantaarnpaal en ging over de kop. - Marc De Roeck

De 33-jarige Philippe Nijs uit Wuustwezel is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Nieuwmoerse Steenweg. Hulpdiensten vonden het slachtoffer achter het stuur. Na onderzoek bleek echter dat Nijs niet aan het rijden was toen het ongeval gebeurde. Hij was vermoedelijk in de bestuurderszetel gezet. Van een tweede persoon was op de plaats van het ongeval geen spoor. Enkele uren later werd iemand opgepakt.

Aan de plaats van het ongeval werden zondag bloemen neergelegd. - Toon Verheijen
Aan de plaats van het ongeval werden zondag bloemen neergelegd. - Toon Verheijen

Philippe Nijs was 's nachts, blijkbaar in het gezelschap van een tweede persoon, op de terugweg uit Nieuwmoer en reed in de richting van Wuustwezel. Ter hoogte van de middengeleider van de school Berkenbeek en het revalidatiecentrum Noorderkempen liep het om onbekende reden fout. "De bestuurder heeft eerst de middengeleider geraakt en is daarna vermoedelijk de controle over het stuur van zijn wagen verloren", vertelt Patrick De Smedt van de politiezone Grens. "De wagen is daarna naar rechts gegaan en botste tegen een lantaarnpaal. Het voertuig is uiteindelijk ook nog over de kop gegaan."

Vluchtmisdrijf

Nijs was vermoedelijk op slag dood. Het is onduidelijk wanneer het ongeval precies is gebeurd. "De politie had geen melding gekregen van het ongeval", zegt Ken Witpas van het parket in Antwerpen. "Maar het was duidelijk dat het niet lang gebeurd was voor de patrouilleploeg van de politie arriveerde om 5 uur." Het onderzoek van de deskundige die werd aangesteld - er waren geen andere voertuigen bij betrokken en dus waren de omstandigheden onduidelijk - gaf een onverwachte wending aan het verhaal.

Niet de bestuurder

"Het onderzoek heeft uitgewezen dat het dodelijk slachtoffer niet achter het stuur zat. Na verder onderzoek is zaterdag in de loop van de dag nog een man uit Wuustwezel voor de feiten gearresteerd. Het gaat om een leeftijdsgenoot van het slachtoffer. Hij is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op beschuldiging van onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en overdreven snelheid." Het is voorlopig niet duidelijk waarom de man na het ongeval is gaan lopen.

Het overlijden van de 33-jarige Philippe Nijs ging het afgelopen weekend als een lopend vuurtje door het dorp. Op de sociale netwerksite Facebook stroomden de rouwbetuigingen aan het adres van de familie binnen. Ook kersvers schepen in Kalmthout Jan Oerlemans kende hem. "Het was een lieve en toffe kerel. Verschrikkelijk jammer dat dit moest gebeuren. Ik kan alleen maar de familie veel sterkte wensen." Over het feit dat een tweede man werd opgepakt, wilde niemand iets kwijt. Op de plaats van het ongeval werden afgelopen weekend bloemen neergelegd. De familie zelf wilde niet reageren.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.