26-01-16

"Nee, geen foto van de brandweer met een koalabeer"

"Nee, geen foto van de brandweer met een koalabeer"

ma 25/01/2016 - 15:44
Sandra Cardoen Een foto van de Australische brandweer, of beter Country Fire Authority (CFA), rolt over de tongen. Deze keer gaat het niet om een typische foto van een stoere brandweerman met een koalabeer of poserend aan een eucalyptusboom. Maar wel om vrijwilligster Angela Joy in brandweeruniform die haar dochter borstvoeding geeft. "We willen de perceptie van mensen op ons werk veranderen", luidt het bij de brandweer.

Joy is moeder van vier kinderen én vrijwilligster bij de brandweer. Toen de CFA een oproep deed om een foto in sturen met het oog op de Australische nationale feestdag, aarzelde Joy geen seconde. Ze zond een foto in die haar echtgenoot nam tijdens een feestje in de lokale kazerne. Op de foto is Joy in uniform te zien met haar baby-dochter die rustig aan de borst drinkt.

6862_10153976690019416_8091139327206842784_n.jpg

 
 

"Hoewel dit geen iconische foto is van een brandweerman met een koalabeer of aan een eucalyptusboom, nam ik toch deel. Voor mij geeft het weer hoe dankbaar ik ben om te werken in een diverse organisatie", vertelt Joy aan de Australische nieuwswebsite ABC. Het was ook helemaal haar bedoeling niet om een lans te breken voor borstvoeding, maar Joy ziet dat nu net als een extraatje. De foto werd door CFA op Facebook en Twitter gezet en kreeg al meer dan 30.000 vind-ik-leuks en 800 reacties.

Duwtje in de rug

"Dit beeld strookt meestal niet met wat mensen denken over de brandweer. We willen dan ook graag de perceptie veranderen", reageert CFA zelf. De commentaren op Facebook en Twitter zijn overwegend positief.

Heel wat vrouwen krijgen blijkbaar een duwtje in de rug om zich toch aan te sluiten bij de brandweer. Veel zwangere vrouwen en jonge moeders gaan ervan uit dat borstvoeding en een job bij de brandweer niet samengaan. "Een jonge vrouw twijfelde om zich als vrijwilligster te melden, want zouden ze haar bij de brandweer wel steunen? Nu ze mijn foto zag, was ze overtuigd. Op een dag zal deze vrouw iemands huis redden", besluit Joy. 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.