Zondagnamiddag gebeurde een bizar incident in de Italiënstraat. Een 80-jarige man stak zijn auto in brand en reed moedwillig op het huis van de overburen. Een buurtbewoner belde de brandweer op en zag het incident gebeuren. "De chauffeur vertrok met zijn wagen en per toeval keek ik door het venster en zag dat de kofferruimte in brand stond", zegt een buurtbewoner.

"De brandende auto belandde op de oprit van de woning aan de overkant van de straat. Ik zag de chauffeur met brandwonden weglopen en ik verwittigde onmiddellijk de brandweer." Brandweerploegen van Pittem en Tielt kwamen ter plaatse.

Veel schade

Aan de woning is er heel veel schade. De eigenaar : "We hadden bezoek en plots hoorden wij een harde knal. Er stond een brandend voertuig op onze oprit en de chauffeur was spoorloos. Toen wij buiten gingen kijken, was het voertuig bijna volledig uitgebrand. Wij hebben veel schade aan ons huis. De garagepoort, ons raam en het dak is beschadigd. Ook de auto van onze bezoekers liep zware averij op."

Enkele minuten later zag men rook uit het huis van de eigenaar van de wagen komen. Toen de brandweermannen een kijkje gingen nemen, ontdekten zij enkele brandhaarden op de eerste verdieping. De eigenaar troffen ze in zijn tuinhuis aan. De persoon was verbrand aan zijn gezicht en helemaal verward.

Parket voert onderzoek

Ook de politie van Tielt kwam ter plaatse. Toen meer duidelijk werd over de vreemde omstandigheden werd het parket van Brugge ingelicht. Die stuurde in de vooravond een deskundige ter plaatse voor verder onderzoek.

Volgens het parket van Brugge stak de 80-jarige Pittemnaar moedwillig zijn wagen in brand en reed daarna met zijn brandend voertuig naar de overburen. Daar is ook heel wat schade, onder meer aan de dakgoot. Vervolgens liep de man weer naar zijn eigen woning, waar hij brand stichtte. In zijn eigen huis is er beperkte schade. De man wordt op dit moment nog verhoord. Hij is heel erg verward, volgens het parket van Brugge. (NS-LVA)