23-01-16

Ingebruikname informatievoertuig brandweer

Ingebruikname informatievoertuig brandweer

Reacties
Reageer
Door: Theo van Dam, Kamille 32, Culemborg
 
Titel
Ugc Image: brandweer5.jpg
CULEMBORG - Woensdagmiddag 20 januari aanstaande wordt het voorlichtingsvoertuig van de Brandweer Gelderland-Zuid officieel in gebruik genomen.
Onder de genodigden bevinden zich burgemeesters, vrijwilligers van de brandweer, leiding van de brandweer en mensen die hebben meegewerkt aan de bouw van het voertuig.
Tijdens de toespraken werden ook de ombouwers van deze oude brandweerauto gehuldigd en ook de leidinggevende van de groepen 1 t/m 4 van de brandweer.
Het instructievoertuig krijgt de naam van RedAlert.
Het voertuig wordt regionaal ingezet bij voorlichtingsactiviteiten, waarbij meerdere doelgroepen benaderd kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor schoolgaande kinderen, senioren en studenten. Door middel van een interactieve quiz met special effects wordt de kennis van de mensen getest en worden advies en voorlichting op maat gegeven. Ook is een gedeelte van het voertuig ingericht met objecten die brand hebben veroorzaakt. Deze objecten ondersteunen de echte verhalen uit de praktijk.
Het voertuig heeft al een lange staat van dienst bij de brandweer. Begin jaren negentig kwam het voertuig naar Nijmegen en deed dienst als hulpverleningsvoertuig. In 2001 werd het voertuig verkocht aan de regio Limburg-Noord, brandweerpost Mook, om daar tot 2014 ingezet te worden. In 2014 kwam het voertuig weer terug naar Nijmegen, waar het mede door de 24-uurs dienst volledig is omgebouwd tot een voorlichtingsvoertuig.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.