22-01-16

Arbeider zwaargewond nadat auto op betonmixer botst

HEUVELLAND/NIEUWPOORT/VEURNE

 

Arbeider zwaargewond nadat auto op betonmixer botst

De auto reed achteraan in op de betonmixer. - Foto Eric Flamand
De auto reed achteraan in op de betonmixer. - Foto Eric Flamand

Op de Reningelststraat in De Klijte is gisteren arbeider Luc De Schacht (56) uit Nieuwpoort zwaargewond geraakt. De man stond achteraan op zijn betonmixer, die stilstond op de straat, toen die werd aangereden door een bejaarde automobiliste. De werkman liep twee openbeenbreuken op.

Het ongeval gebeurde gisteren even voor 10 uur ter hoogte van kippenkweker Johan Lagache. Die is net een nieuwe loods aan het bouwen. De firma De Brabandere uit Veurne was er druk in de weer met het gieten van beton. Een van hun vrachtwagens stond stil op de weg, terwijl chauffeur Luc De Schacht achteraan het voertuig aan de slag was. "Plots belde er een dame aan mijn deur die zei dat ze een ongeval had veroorzaakt", aldus Johan Lagache. De man ging onmiddellijk een kijkje nemen en zag dat de Mercedes van L.R., een 70-jarige vrouw uit de buurt, achteraan tegen de betonmixer was gereden. "Ik zag die man ernaast liggen met verwondingen aan zijn benen", aldus Johan.

Niet in levensgevaar

Het slachtoffer had de wagen wellicht niet zien komen. Een geluk bij een ongeluk was dat de man op het laddertje achteraan zijn vrachtwagen stond. Daardoor raakten alleen zijn beide benen geplet en niet zijn bovenlichaam. Toch werd hij met twee openbeenbreuken aan zijn onderbenen naar het ziekenhuis gebracht. "Er was aanvankelijk geen duidelijkheid over zijn toestand, maar er is geen levensgevaar", klinkt het bij het bedrijf De Brabandere. "Onze werkmakker werd onmiddellijk geopereerd en normaal zou alles goed moeten komen."

Ook de zoon van de bestuurster, die garagist is, kwam ter plaatse. "Het was een klant van mij die hier langsreed en mij belde om te zeggen dat mijn moeder een ongeval had", zucht de man. "Ze zal de vrachtwagen niet hebben gezien door de laagstaande zon. Gelukkig reed ze niet snel, want anders was de klap veel groter geweest. Ik hoop wel dat alles goed komt met die man die gewond raakte." Het duurde een tijdje voor het wegdek weer kon worden vrijgemaakt. Zo moesten eerst de remmen van de betonmixer worden losgemaakt, want die bleken vast te zitten. De Reningelststraat werd dan ook een tijdje afgesloten voor het verkeer.

(CMW)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.