19-01-16

Brand Hotel Ritz in Parijs

Een grote brand is uitgebroken in het beroemde Hotel Ritz in Parijs. Het hotel wordt verbouwd en de brand is ontstaan op de bovenste etages en woedt op het dak.

 
©AFP
©AFP
©AFP

Volgens de brandweer zijn er geen slachtoffers gevallen. Het hotel is al sinds augustus 2012 gesloten voor een ingrijpende verbouwing. Het zou in maart weer opengaan.

De brand ontstond in de vroege ochtend. Zestig brandweerlieden bestrijden het vuur in het prestigieuze pand aan de Place Vendôme in het centrum van de Franse hoofdstad. Het plein werd tijdens de spits helemaal afgezet door de brandweer en de politie. Het vuur is nog niet onder controle.

César Ritz
De Egyptische miljardair Mohammed al-Fayed is de huidige eigenaar. Het hotel werd eind negentiende eeuw gesticht door de Zwitserse hotelier César Ritz en de kok Auguste Escoffier. Het is onder meer bekend als de plek waar de Britse prinses Diana haar laatste uren doorbracht, voordat ze omkwam door een verkeersongeluk. Ook beroemdheden als Charlie, Chaplin, Coco Chanel en Ernest Hemingway brachten er de nacht door.

Het hotel had sinds 1979 geen opknapbeurt meer gehad. Volgens de bekendmaking zullen de hotelfaciliteiten, waaronder 160 kamers en suites, hun traditionele stijl behouden, maar tegelijk de laatste technologische vernieuwingen bieden.

Het Ritz Hotel ligt in het centrum van Parijs. ©Maps4News

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.