14-01-16

Vluchtelingen leggen pompen stil om elektriciteit af te tappen

Vluchtelingen leggen pompen stil om elektriciteit af te tappen

14/01/2016
Ben Storme
1
 

Woensdagmorgen werden onder het viaduct van de New Yorklaan in Zeebrugge zes Iraniërs aangetroffen. Zij hadden de waterpompen onklaar gemaakt die bij noodweer een spoorwegtunnel droog moeten houden.

De zes verbleven in een technische ruimte waarin een elektriciteitskast was opgesteld.  Het hangslot aan de deur was opengebroken, en een verlengsnoer om batterijen van telefoontoestellen te kunnen opladen, zat in het stopcontact. Daardoor werden de pompen die bij hevige regenval de ruimte en de tunnel moeten leegpompen, losgekoppeld van het elektriciteitsnetwerk. Ze konden dus niet meer functioneren.  Bij hevige regenval zou de tunnel onder water komen te staan, met mogelijke hinder voor treinreizigers en schade aan de elektrische toestellen en de tunnel.  

Calais
 
De zes personen werden aangehouden en door de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge verhoord om na te gaan wie de inbraak had gepleegd, wie de pompen had losgekoppeld en in welke mate zij elektriciteit hadden gestolen.  De zes beweren dat niet zij, maar andere personen in illegaal verblijf de feiten hebben gepleegd. Zij gebruikten naar eigen zeggen de technische ruimte enkel als schuil- en slaapplaats.

De zes verbleven tot voor kort in Calais en probeerden net zoals zovelen om nu via de haven van Zeebrugge de oversteek naar Groot-Brittannië te maken.  Zij vertelden de politie onder meer dat er al een handgemeen geweest was tussen groepjes vluchtelingen van verschillende origine. 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.