13-01-16

Naam van brandweer en ziekenhuis misbruikt

Hulpdiensten weten niets van verkoop of inzameling.

Naam van brandweer en ziekenhuis misbruikt

Heist-op-den-Berg / Bornem -

De naam van de brandweer in Heist maar ook die van de Sint-Jozefkliniek in Bornem wordt momenteel misbruikt om respectievelijk wijn te verkopen en om geld in te zamelen voor patiënten.

Bij de brandweerpost Heist van hulpverleningszone Rivierenland liepen de voorbije dagen al verscheidene telefoontjes binnen van mensen die het raar vonden dat ze gecontacteerd werden door iemand die klassewijnen verkocht om de brandweer te steunen. “Wij zijn niet met zo’n actie bezig. Wie toch ingaat op het aanbod steunt onze brandweerpost dus helemaal niet”, zegt brandweerkapitein Gert Creemers.

Wie er achter de telefoontjes zit is voorlopig nog niet duidelijk. “Moesten er mensen zijn die het telefoonnummer van de verkoper kennen, dan willen wij dat graag weten zodat we kunnen onderzoeken hoe de vork juist aan de steel zit. Trouwens, het enige wat wij verkopen zijn rookmelders en die zijn te koop tijdens de opendeurdagen en op infomomenten.”

Ziekenhuis

Ook de naam van de Sint-Jozefkliniek in Bornem wordt momenteel misbruikt. “Wij zijn te weten gekomen dat er mensen telefonisch worden gecontacteerd om leukemiepatiënten financieel te steunen. Daarbij wordt gezegd dat het om een actie gaat waaraan ons ziekenhuis meewerkt. Dat is dus niet het geval. We werken graag mee aan projecten maar van een inzamelingsactie voor leukemiepatiënten weten wij totaal niets”, reageert directeur Bart Van Bree.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.