08-01-16

Brandweerman die geen zonechef werd, krijgt gelijk van Raad van State

Brandweerman die geen zonechef werd, krijgt gelijk van Raad van State

Brandweerman die geen zonechef werd, krijgt gelijk van Raad van State

Mario De Neef wil graag de brandweerzone Oost gaan coördineren. Foto: Geert de rycke

Lokeren / Dendermonde / Hamme / Zele / Buggenhout / Lebbeke / Berlare -

Mario De Neef uit Buggenhout krijgt gelijk van de Raad van State. De man wilde graag coördinator worden van de brandweerzone Oost, maar beschikte volgens een Koninklijk Besluit niet over de nodige capaciteiten. Dat Koninklijk Besluit is nu vernietigd.

Omdat hij prézonecoördinator was en toch de nieuwe brandweerzone Oost niet mocht leiden, ook al was hij de beste kandidaat, stapte Mario De Neef naar de Raad van State. Eerder was al het advies van de auditeur in het voordeel van De Neef uitgesproken en nu verklaart de Raad het Koninklijk Besluit rond de benoeming van de zonechefs nietig.

De Neef is sinds 1992 lid van de gemeentelijke brandweer van Buggenhout en sinds 2001 luitenant-dienstchef. “De door hem bestreden bepaling voert een niet te verantwoorden ongelijkheid in tussen de dienstchefs van de verschillende brandweerkorpsen”, staat te lezen in het arrest van de Raad van State. “Een dienstchef van een gemeentelijk autonoom korps kan reglementair geen hogere graad bekleden dan luitenant en kan dus niet deelnemen aan de selectieproef voor de functie van zonecommandant, terwijl dienstchefs van andere korpsen dat wel kunnen.”

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.