05-01-16

Brandweer brengt kankerpatiëntje naar laatste chemo

Brandweer brengt kankerpatiëntje naar laatste chemo

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.2537927

 

ma 04/01/2016 - 09:30
Edmond Knevels Finley Brown uit Morage, Californië, is 6 jaar en lijdt aan een zeldzame vorm van nierkanker. Na de nodige operaties en chemotherapie stond onlangs de laatste chemosessie op het programma. Omdat dit toch een speciaal moment was, kwam de plaatselijke brandweerkazerne op het idee Finley te vergezellen naar het ziekenhuis. Tot groot jolijt van het meisje.

Brandweerman Lucas Lambert op nieuwswebsites Today en ABC 7: "Ik heb nog nooit iemand met zo’n grote glimlach naar het ziekenhuis zien gaan. Ik beleefde er evenveel plezier aan als zij."

"Ze heeft echt een sterke persoonlijkheid. Toen we haar voor het eerst ontmoetten, bleef ze maar babbelen, toonde ons haar littekens, vertelde wat ze allemaal al meegemaakt had. En ze bedankte ons omdat we altijd klaar stonden om anderen te helpen." De brandweermannen waren danig onder de indruk dat ze contact hielden met het meisje en haar enkele dagen voor Kerstmis zelf naar het ziekenhuis brachten, voor haar laatste chemokuur.

Moeder A.J. op Huffington Post: "Je zou denken dat het niet mogelijk is dat iemand met plezier naar de chemo gaat, maar Finley deed het zo dit keer wel. Dankzij dit geweldige gebaar van de brandweer. En dan te weten dat ze dat ook nog eens tijdens hun vrije tijd deden."

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.