04-01-16

Vrouw rijdt met opzet naar alcoholcontrole voor BOB-sleutel... maar krijgt toch pv

naamloos.png

Vrouw rijdt met opzet naar alcoholcontrole voor BOB-sleutel... maar krijgt toch pv

 

De politie van Roeselare-Izegem-Hooglede mag trots zijn op haar inwoners: bij de eerste alcoholcontroles van 2016 in de regio blies maar liefst 99.02% van alle bestuurders negatief. Ze vertrokken allemaal met een grote glimlach én een BOB-sleutel weer naar huis, behalve één vrouw. Ze probeerde al een jaar lang om een BOB-sleutel te bemachtigen, maar bij haar eerste alcoholcontrole liep het toch nog mis.

“Stel je voor: al geruime tijd heb je een onvervulde wens. Je wil een BOB-sleutel. Regelmatig rij je rond op zoek naar een controle in de hoop een ademtest te mogen afleggen. Maar intussen is de lopende BOB-campagne reeds half weg en de tijd dringt. Op gegeven ogenblik rij je Rumbeke-centrum binnen en je kan je ogen niet geloven … daar … een alcoholcontrole. Het leven lacht jou opnieuw toe. Deze keer moet het lukken. En ja het gebeurt … je wordt uit het verkeer gehaald”, vertelt politiezone RIHO het verhaal van de vrouw op Facebook.

De vrouw blaast vol overtuiging in het toestel, want uiteraard heeft ze niet gedronken. Nadat de S van Safe op het scherm verschijnt, krijgt ze de langverwachte BOB-sleutel dan ook in handen. Maar dan gaat het toch mis, blijkt uit het verhaal van de politie op Facebook. “Vraagt de agent: Mevrouw heb je een geldige verzekering voor jouw voertuig? Euhmmm nee, oei … was je wel niet vergeten dat jouw voertuig niet verzekerd was zeker dju.”

Het resultaat: de vrouw moest haar wagen laten staan en kreeg er nog een pv bovenop. De vrouw reageerde intussen aan onze redactie dat ze best kan lachen met het voorval. Ze legt de schuld bij haar vriend, die de verzekering was vergeten betalen. “Het is beter dat ik het zo ontdek, dan na een ongeval. Dus het was achteraf toch niet slecht om bewust een politiecontrole te gaan zoeken”, zegt ze nog.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.