01-01-16

brand in luxehotel in Dubai

16 gewonden bij brand in luxehotel in Dubai, oorzaak nog onbekend

In het Address Downtown Hotel in het centrum van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is donderdagavond brand uitgebroken. Het hotel staat in het centrum van de stad niet ver van de hoogste wolkenkrabber ter wereld, de Burj Khalifa. Zestien mensen zijn gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

 
©REUTERS

De omgeving van het hotel in het centrum van Dubai waar donderdagavond een heftige brand woedde, is vandaag nog steeds afgesloten. Volgens een verslaggever van al-Jazeera had niemand verwacht dat er zo'n grote brand in het Address Downtown Hotel kon uitbreken. "Het gebouw behoort tot de meest beveiligde panden in de omgeving."

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Volgens onbevestigde berichten is die op een balkon op de twintigste verdieping ontstaan. De brand heeft alleen de buitenkant van het hotel beschadigd. "De linkerkant daarvan is volledig weggeslagen", aldus de verslaggever. Door de brand brak grote paniek uit. Volgens een gast van het hotel deden de sprinklers het niet. Ook ging het brandalarm niet af.

Een persoon kreeg een hartaanval en vijftien anderen raakten lichtgewond. Het gebouw dat in 2008 gereed kwam, telt 63 verdiepingen bovengronds en is circa 300 meter hoog. Het telt bijna tweehonderd hotelkamers en zeshonderd appartementen.

Twee explosies

Toen het circa 300 meter hoge hotel in brand vloog, verzamelden zich net talrijke mensen in het centrum van Dubai om het nieuwe jaar in te luiden.

Volgens een van de getuigen, Raphaël Slama, brak de brand rond 21.30 uur plaatselijke tijd uit en verspreidde het vuur zich snel over een tiental verdiepingen. Op het hoogtepunt stonden twintig verdiepingen in brand, van de 63 verdiepingen die het gebouw telt. Het Address hotel ligt in de buurt van de hoogste wolkenkrabber ter wereld Burj Khalifa.

De festiviteiten voor Nieuwjaar in Dubai zijn ondanks de enorme brand toch doorgegaan. Toen het nieuwjaarsvuurwerk van start ging, stond het hotel nog steeds in lichterlaaie.

Er zijn ook twee grote explosies in het brandende pand geweest, berichtte CNN kort voor de jaarwisseling in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het is niet duidelijk wat de ontploffingen heeft veroorzaakt. Ze deden zich voor nadat de autoriteiten hadden gemeld dat de brand bijna onder controle was en dat er slechts zestien gewonden bij de evacuatie zijn gevallen.

©REUTERS
©REUTERS

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.