22-12-15

Oplossing ladderwagen brandweer en voor brandweerkazerne

Oplossing ladderwagen brandweer en voor brandweerkazerne

Print
Oplossing ladderwagen brandweer en voor brandweerkazerne

Foto: JBs

Boom - De brandweerkazerne blijft op Booms grondgebied en er is een oplossing voor de levering van de ladderwagen, zo verduidelijkte burgemeester Jeroen Baert op de gemeenteraad.

Eerder lekte uit dat de brandweerzone Rivierenland in haar masterplan verschillende nieuwe locaties voor brandweerkazernes had opgenomen en dat die van Boom en Niel in datzelfde plan overbodig werden. Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) zegt dat het principe is goedgekeurd dat de brandweerkazerne altijd in Boom zal blijven.Het masterplan is een vooruitblik van de Brandweerzone Rivierenland voor de komende tien jaar. 

Ander heikel punt is de aankoop van de ladderwagen die al enkele maanden letterlijk geparkeerd staat bij de leverancier. Boom bestelde deze wagen in 2013. Na de brandweerhervormingen was overeen gekomen dat Rivierenland deze aankopen zou overnemen, maar had hiervoor geen budget voorzien. “Ook dat dossier is nu ontmijnd”, zegt de burgemeester. De gemeenteraad stemde in met het voorstel dat Boom drie jaar na elkaar 60.000 euro zal betalen of 180.000 euro in totaal. De overschot, de wagen kostte in totaal 650.000 euro, wordt door Rivierenland gedragen. 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.