11-12-15

Aannemer koopt voormalige brandweerkazerne

Aannemer koopt voormalige brandweerkazerne

De voormalige brandweerkazerne van Watou. - Foto Depestele
De voormalige brandweerkazerne van Watou. - Foto Depestele

De brandweerkazerne van Watou is verkocht voor 154.000 euro. De nieuwe eigenaar is een aannemer uit Roesbrugge. Voor het voormalige gemeentehuis werd geen koper gevonden.

Zowel het voormalige gemeentehuis met tuin als de voormalige brandweerkazerne in de Vijfhoekstraat stonden al een tijd leeg. Daarom besloot het stadsbestuur om beide panden openbaar te verkopen. Voor het voormalige gemeentehuis was de startprijs 225.000 euro. Niemand van de vijftig nieuwsgierigen wou dat betalen.

Voor de voormalige brandweerkazerne, met een startprijs van 100.000 euro, was de interesse een pak groter. Vier bieders namen het tegen elkaar op in de parochiezaal van Watou die dienst deed als veilingzaal. Een aannemer uit Roesbrugge haalde het. Hij kocht het pand voor 154.000 euro. Wat de man precies van plan is met zijn aankoop, blijft voorlopig afwachten. Het stadsbestuur was blij met het uitgebrachte bod. Wat er nu zal gebeuren met het onverkochte gemeentehuis, is nog niet duidelijk,. Vooraf werd bepaald dat er geen tweede zitdag zou komen voor het gebouw. (BLI)

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.