08-12-15

Ezel zichtbaar gelukkig na bijzondere reddingsactie

Ezel zichtbaar gelukkig na bijzondere reddingsactie

 
Door: Bonne Kerstens
8/12/15 - 11u01
Het ezeltje Mike is zichtbaar gelukkig met zijn redding! © Animal Heaven Animal Rescue.

Een onfortuinlijke ezel in de Ierse plaats Kilorglin was door hevige regenval midden in een rivier beland. Het dier dreef langzaam maar zeker af in het onstuimige water. Een omwonende zag het ezeltje, en waarschuwde meteen de plaatselijke dierenreddingsmaatschappij. De blik van het dier na zijn redding spreekt boekdelen en weet velen te ontroeren.

Mike wordt aan een boei en een touw de kant op getrokken. © Animal Heaven Animal Rescue.
Mike met zijn redders op de kant © Animal Heaven Animal Rescue.

Echt eenvoudig ging de reddingsoperatie niet. De medewerkers van Animal Heaven Animal Rescue uit Crag, Ierland, waren niet voorbereid op zulke werkzaamheden. 

Op Facebook werd daarom snel een oproepje geplaatst, waarin werd gevraagd om een boot. Binnen mum van tijd werd er een boot gevonden, en boden verschillende mensen hulp aan.

Reddingsboei
De ezel kon uiteindelijk met behulp van een reddingsboei en een touw op de kant worden getrokken. Op foto's is te zien hoe zichtbaar blij een hulpverleenster is met de goede afloop. En ook de markante kop van de ezel spreekt boekdelen. 

Het dier is door de reddingswerkers Mike gedoopt, naar de man die de hele reddingsoperatie op touw zette. De ezel is na afloop naar een asiel gebracht, waar hij met handdoeken is afgedroogd en flink wat te eten heeft gekregen. Ook heeft het dier bezoek gekregen van een dierenarts, die gelukkig niks bijzonders aan het ezeltje kon ontdekken. 

De reddingswerkers zijn dankbaar voor alle hulp die ze hebben gekregen: "Het redden van Mike was heel bijzonder. Zijn blije gezicht na afloop deed alle gevaren direct vergeten".

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.