03-12-15

Klimaatmars

 

Heel de Westhoek naar Oostende, zondag 6 december 2015!!!

Opzet

De mars in Oostende loopt langs de kustlijn. Een symbolische plek: de oceanen vormden de baarmoeder van het leven en zijn de verbinding tussen continenten. Door de opwarming gaat het zeewater stijgen en veel kustgebieden bedreigen. En door de verzuring dreigt het leven in de oceaan totaal ontregeld te worden. Het wordt een kleurrijke mars in het teken van positieve alternatieven. We wandelen van het Zeeheldenplein tot het Strandplein. Onderweg doen we zes visuele acties waarmee we aan de politici tonen wat we willen. Een ambitieus akkoord, zero uitstoot, 100% hernieuwbare energie, sociale rechtvaardigheid, internationale solidariteit en democratie.

Langs de kustlijn vormen we een menselijke ketting om de kustlijn in de verf te zetten. We voorzien iedereen van een rood stuk stof om deze belangrijke lijn te visualiseren. We willen een klimaatak-koord dat de grenzen van de planeet respecteert en ervoor zal zorgen dat Oostende de Koningin der badsteden kan blijven. De transitie naar een duurzame samenleving is ingezet en we verwach-ten dat de politici voor de nodige stroomversnelling zorgen. Time’s Up, Rise Up!

We sluiten af met korte en inspirerende speeches, gevolgd door een verrassingsconcert om de kracht van de klimaatbeweging te vieren en te tonen dat dit nog maar het begin is. Als onze ministers in december met een akkoord op zak terug naar huis keren, dan staan wij klaar om hen dit tot de letter (en verder) te doen omzetten in concreet beleid!

 

 

 oostende-6december-facebookFR-NL-071.jpg6 DECEMBER: ALLEN NAAR OOSTENDE!

Voor een daadkrachtig en solidair klimaatbeleid.

www.climate-express.be

fb: Climate Express Westhoek

Nieuwsbrief 6 Climate Express Westhoek.pdf

 

 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.