30-11-15

VKO N8 Woesten

 

Vriendengroep uiteengerukt na tragisch weekendongeval: twee doden

Ouders zwaargewonde jongen gaan ouders van bestuurder troosten

De Audi met de vier vrienden aan boord belandde tegen een boom. Inzet: Jasper (linksboven) en Brian kwamen om, Matthys (rechts) raakte zwaargewond. Foto: ptb, rr

Vleteren -

Heel even knikkebolde de jonge bestuurder van een auto met drie vrienden aan boord. De gevolgen zijn dramatisch: twee ­doden, een zwaargewonde in kritieke toestand en een chauffeur in shock. Een hechte vriendengroep uit de Westhoek werd gister­ochtend uit elkaar gerukt.

Het was een combi van de politie die omstreeks half­zeven gisterochtend een zwaar verhakkeld voertuig zag staan op de N8 tussen Woesten en Vleteren. De ­wagen was van de weg afgeraakt en tegen een boom ­gebotst.

Matthys Vandevelde (20) werd met zware verwondingen aan onder andere de ­longen en de milt naar het ­ziekenhuis van Ieper ­gebracht. Zijn toestand was gisteravond nog kritiek maar gestabiliseerd.

Voor zijn buurjongen Brian Boone (20) en voor Jasper ­Lemahieu (20) kon geen hulp meer baten. Zij waren op slag dood.

Niet te snel

Na een onderzoek ter plaatse kwam de verkeersdeskundige van de Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen tot de conclusie dat de wagen niet te snel reed. Bovendien legde bestuurder Steven P. een negatieve ademtest af. Hij had dus ook niet te veel gedronken. De deskundige vermoedt dat de jongeman vlak voor het ­ongeval even was ingedommeld.

“Wij verwijten die jongen niets”, zeggen de ouders van Matthys . Ze hadden ’s avonds al de ouders van Steven opgezocht om hen dat ook te zeggen en hen wat troost te bieden. Over hun ­eigen zoon zeiden ze gisteravond dat hij ontwaakt is uit zijn coma en kan praten.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mijn medeleven aan al wie de slachtoffers kent.

 

Op de N8 in Woesten is zondagmorgen vroeg een auto met vier vrienden van de weg gegaan, alle inzittenden waren 20. Twee mannen zijn meteen gestorven, één man ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De bestuurder was alleen in shock. Het parket heeft net laten weten dat de bestuurder NIET te veel gedronken had en dat hij ook NIET te snel reed. 

 

In bijlage enkele foto's, die ik liever niet had moeten nemen. 

Filmpje via VTM Nieuws: http://nieuws.vtm.be/binnenland/168685-twee-doden-bij-zwa...
 

Klaas Danneel

VTM-journalist West-Vlaanderen 

NIEUWS? 0495 68 48 26

klaasdanneel@gmail.com

DSC_1348.jpg

DSC_1354.jpg

DSC_1358.jpg

DSC_1360.jpg

DSC_1365.jpg

DSC_1369.jpg

DSC_1378.jpg

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.