28-11-15

Uitslaande appartementsbrand in Koksijde

Uitslaande appartementsbrand in Koksijde

28/11/2015
José Tyteca
Kenneth Oroir 

Zaterdagmorgen rond 2.30 uur werd de brandweer van Koksijde-Oostduinkerke opgeroepen voor een zware brand in een appartement in de Hertstraat in Koksijde-Bad.

Bij aankomst van de brandweer waren de ruiten reeds stuk gesprongen en sloegen de vlammen, aangewakkerd door de hevige wind, naar buiten. De twee bewoners waren niet in hun flat aanwezig, ze kwamen tijdens de bluswerken ter plaatse.

Volledig uitgebrand

Hun appartement op de tweede verdieping brandde volledig uit. Ook het onderliggend appartement leed zware rook en waterschade. Een wagen die voor het appartement stond werd door rondvliegend glas en stukken raam beschadigd. Een drietal buren van de aanpalende woningen werden verzocht hun appartement te verlaten tijdens de bluswerken.

Even vreesde men dat er nog een dame in het onderliggend appartement aanwezig was maar dat was niet het geval, ze was bij vrienden gaan overnachten. Eén dame van een aanpalende woning werd met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht.

De oorzaak van de brand is nog niet gekend, een branddeskundige wordt ter plaatse gestuurd om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Heropflakkering

Zaterdagvoormiddag was er nog een kleine heropflakkering in een luchtkoker van het vernielde appartement. De brandweer moest opnieuw ter plaatse komen om het nieuwe brandje te blussen. De buurvrouw die naar het ziekenhuis moest door rookinhalering, heeft het ziekenhuis ondertussen al opnieuw mogen verlaten. 

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.