Donderdag 12 november werd hij in het Spillebad in Roeselare door enkele redders gereanimeerd, amper een dag later herhaalde dat scenario zich in AZ Delta. "Twee keer zou een vernauwing van een kroonslagader aan de basis liggen", zegt Luc. "Ik zette me donderdag op mijn vaste stek in de cafetaria, terwijl mijn zoon de zwemles volgde. Ik zat wat te keuvelen, tot ik plots vreemd naar het plafond begon te staren. Enfin, dat hoorde ik achteraf. Enkele tellen later lag ik op de grond en werd alles zwart voor mijn ogen." De twee redders van het zwembad konden hem reanimeren.

In het AZ Delta kreeg hij te horen dat een vernauwde kroonslagader aan de basis van het voorval zou liggen, maar op vrijdag leverden tests niets op. Hij bleef wel in het ziekenhuis overnachten. "Rond 1.10 uur 's nachts werd ik wakker en zag ik dat de verpleegkundigen me opnieuw aan het reanimeren waren", zegt hij. "Achteraf hoorde ik dat mijn hart opnieuw in overdrive was gegaan, net als in het Spillebad. Meer dan driehonderd slagen per minuut."

Luc is sinds maandag 23 november weer thuis na twaalf dagen ziekenhuis, waarvan negen op de dienst intensieve zorgen. Echte duidelijkheid over wat hem is overkomen, heeft hij nog niet. "Nu heb ik een pacemaker en defibrillator ingeplant gekregen", vertelt hij. "Ik rook en drink niet, en toch overkomt dit mij..."

(PVH)

Lees het hele verhaal van Luc in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode