26-11-15

Brandweerman komt om bij ongeval

VRIENDIN ZIET HOE DERTIGER MET MOTOR CRASHT OP MERCHTEMSESTEENWEG

Brandweerman komt om bij ongeval

Dave Geenen. - GEERT TRESIGNIE / MOZKITO
Dave Geenen. - GEERT TRESIGNIE / MOZKITO

Dave Geenen, brandweerman van de lokale brandweerpost Londerzeel, is gisterenavond om het leven gekomen op de Merchtemsesteenweg in Wolvertem. Hij maakte nog een laatste ritje met zijn motor, vooraleer die op stal te zetten voor de winter, toen hij aangereden werd door een auto. Zijn vriendin zag alles gebeuren.

De auto die betrokken was in het ongeval. - Galicia
De auto die betrokken was in het ongeval. - Galicia

Dave Geenen maakte gisterenavond nog een laatste ritje met zijn motor, vooraleer die op stal ging voor de winter. Op de Merchtemsesteenweg in Wolvertem liep het rond 17.40 uur echter mis. De vrijwillige korporaal bij de brandweer crashte tegen een auto. De dertiger was op slag dood. De vriendin van Dave volgde hem op dat moment met de auto en heeft alles zien gebeuren.

Dave was pas enkele maanden aan de slag bij de brandweer van Londerzeel. "Dave was pas enkele maanden actief bij de brandweer van Londerzeel. Daarvoor was hij wel al lang vrijwilliger bij de brandweer in Opwijk. Hij vroeg zijn overplaatsing aan omdat hij verhuisd was", zegt Alain Habils, woordvoerder van de brandweerzone Vlaams-Brabant-West.

De motor van Dave Geenen. - Galicia
De motor van Dave Geenen. - Galicia

Inhaalmanoeuvre

Dave zijn collega's van de brandweerpost Londerzeel werden opgeroepen om assistentie te bieden op de Merchtemsesteenweg. Ook zij waren onder de indruk. "Het is voor de brandweer altijd extra moeilijk als er een collega betrokken is bij een ongeval", weet Alain Habils.

Gisterenavond was het nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Mogelijk ging het mis bij een inhaalmanoeuvre of lette de bestuurder van de wagen niet goed op toen hij een bocht nam. Door het ongeval was de Merchtemsesteenweg gisterenavond enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.