25-11-15

Klimaatmars

Burgemeester Johan Vande Lanotte uit Oostende heeft beslist dat de geplande klimaatmars nu zondag wordt afgelast.

Vermits alle beschikbare politiemensen nu zondag naar Brussel moeten voor een Europese top zijn er in Oostende onvoldonde agenten om de mars te begeleiden en de veiligheid ervan te verzekeren.  Tegelijkertijd moeten ook de gewone politiediensten minimaal verzekerd worden.

Geen keuze

"In die omstandigheden is het niet mogelijk de geplande Klimaatbetoging van aanstaande zondag door te laten gaan", zegt de burgemeester "Ik betreur deze gang van zaken, maar heb geen andere keuze".

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Klimaatmars zondag gaat ook in Oostende niet door

door | Bron: BELGA

Klimaatmars zondag gaat ook in Oostende niet door
Dinsdag vertrokken vrijwilligers van Climate Express met de fiets naar Parijs. Foto:

De klimaatmars van zondag in Oostende kan niet doorgaan. Dat deelt het kabinet van de burgemeester van Oostende, Johan Vande Lanotte, woensdag mee. Volgens hem zijn er onvoldoende manschappen om de klimaatmars ‘ordentelijk te begeleiden en de veiligheid ervan te verzekeren’.

Volgens de burgemeester werden de politiediensten dinsdagavond op de hoogte gebracht dat al het beschikbare politiepersoneel ook deze zondag naar Brussel moet vanwege een Europese top. ‘Daardoor is het aantal nog beschikbare politiemensen in de politiezone Oostende onvoldoende om de klimaatmars ordentelijk te begeleiden en de veiligheid ervan te verzekeren. Tegelijkertijd moeten immers sowieso de gewone politiediensten minimaal verzekerd worden’, klinkt het in een persbericht.

De burgemeester betreurt de gang van zaken, maar zegt ‘geen andere keuze’ te hebben. Aanvankelijk zou een klimaatmars op zondag 29 november in Parijs plaatsvinden, maar vanwege de terreuraanslagen gaat die niet door. Climate Express, de organisatie die duizenden Belgen mobiliseerde om naar Parijs te trekken, koos er daarom voor uit te wijken naar Oostende. Ook dat plan valt nu dus in duigen

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.