12-11-15

Voorbijgangers redden demente bewoner uit brand

Voorbijgangers redden demente bewoner uit brand

 
JVK
12/11/15 - 11u30  Bron: Eigen berichtgeving
 

video In de Blankenbergse Dijk in Zuienkerke heeft vanochtend omstreeks 10 uur een uitslaande brand in een woning gewoed. De bewoner, een oudere man, is naar het ziekenhuis gevoerd met enkele brandwonden aan de armen en het gezicht. Het huis, eigendom van het OCMW, is volledig onbewoonbaar.

Vermoedelijk was de bewoner aan het koken en was dat de aanleiding voor het inferno. Een echtpaar dat toevallig passeerde met de wagen zag rook vanonder de voordeur komen en ging op zoek naar de man, die aan dementie zou lijden. Hij werd aangetroffen in een gangetje tussen twee huizen in en wilde in eerste instantie terug naar binnen gaan.

De voorbijgangers beletten hem dat en verwittigden ook de hulpdiensten, die ter plaatse snelden en vooral konden voorkomen dat het huis ernaast eveneens in vlammen opging. Ook die bewoner, een dertiger, werd uit zijn huis gehaald door de toevallige voorbijgangers, maar bleef ongedeerd. De brandweer is momenteel nog bezig met nablussen, een branddeskundige van het parket zal later vandaag de precieze oorzaak vaststellen.

© jvk.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.