10-11-15

Veel kritiek op nieuwe verkeerssituatie Ganzenpoot

Veel kritiek op nieuwe verkeerssituatie Ganzenpoot

Veel kritiek op nieuwe verkeerssituatie Ganzenpoot

Iedereen is het erover eens dat de situatie aan de sluizen niet ideaal is. Foto: vln

Nieuwpoort -

Een verwarrende situatie, ellenlange files en boze handelaars: de nieuwe verkeerssituatie rond het sluizencomplex in Nieuwpoort - bekend als de Ganzenpoot - krijgt bij velen de wind van voor. SP.A bond de kat de bel aan en vraagt maatregelen.

De verkeerssituatie rond het sluizencomplex in Nieuwpoort kreeg deze zomer een grondige facelift en die bleek meteen heel ingrijpend voor de plaatselijke mobiliteit. De oorspronkelijke dubbele rijrichting werd vervangen door eenrichtingsverkeer voor de voertuigen waardoor er veel ruimte vrijkwam voor een breed fietspad met dubbele rijrichting.

“Ik geef toe dat zoiets een merkbare verbetering was voor de fietser”, zegt SP.A-fractieleider Philip Rathé, “maar de impact die de wijzingen meebrachten voor de voertuigen werden schromelijk onderschat. Een grondige evaluatie dringt zich op”, zegt Philip Rathé.

“Het duurt soms drie kwartier vooraleer ik met de auto van de wijnhandel van mijn vrouw in de Ambachtstraat thuis geraak. En dat is amper één kilometer ver.” Ook ondernemer Karl Odent is een van de velen die niet te spreken is over de nieuwe situatie.

Gepost door Luc de pompier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.